Kjempegevinst: Odd Reitan og Reitangruppen har gjort en kule på sin investering i svenske Axfood. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen
Kjempegevinst: Odd Reitan og Reitangruppen har gjort en kule på sin investering i svenske Axfood. Foto: Jørgen Hyvang / FinansavisenVis mer

Svensk milliardgevinst for Rema-Reitan

Reitangruppen har tjent hele 3,7 milliarder kroner på svensk dagligvarekjede. Nå casher de ut mer av gevinsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Reitangruppen cashet tidligere denne uken inn 1,9 milliarder kroner på et nytt nedsalg av aksjer i svenske Axfood.
Investeringen har vært en gedigen kule for Reitan-familien, skriver Finansavisen.

Kjøpene ble ifølge avisen gjort i flere omganger, med en gjennomsnittlig kostpris på 52 kroner aksjen. Totalt ble det brukt 1,7 milliarder kroner på Axfood-aksjer.

Hittil i år har Reitan solgt aksjer for 2,9 milliarder kroner, til en snittpris på nær 137 kroner per aksje, og familiens eierandel i den svenske dagligvarekjeden er nå nede i 5,6 prosent. På papiret har denne en verdi på cirka 1,65 milliarder kroner.

Utbytte og valuta I tillegg til kurshoppet, har 840 millioner kroner i utbytte også bidratt til å øke den totale gevinsten for Reitangruppen. I tillegg har valutakursen vært gunstig.

- Da vi kjøpte aksjene var kursen i snitt 0,86 kroner og vi har solgt på omtrent 1,00. Sett med norske briller har det vært med på å påvirke timingen, forteller finansdirektør i Reitangruppen, Kristin S. Genton, til Finansavisen.

Ifølge henne vil det meste av gevinsten umiddelbart gå til nedbetaling av gjeld.

- Vi er godt innenfor våre finansielle handlingsregler for gjeld. Men så lenge vi ikke har konkrete planer, fortsetter vi å nedbetale på vår driftsfinansiering, forteller Genton.

De resterende Axfood-aksjene har Reitangruppen nå forpliktet seg til å sitte på i minst 90 dager.

Flere nyheter: Briskeby-polet blir erstattet av Rema
Rema 1000 vil slutte å bryte loven
Bråstopp for Rema-sjefen