<strong>NAZISTENES UTRYDNINGSLEIR:</strong> Rundt 1,1 millioner jøder døde i nazistenes konsentrajonsleir i dagens Polen.  AFP PHOTO/JANEK SKARZYNSKI
NAZISTENES UTRYDNINGSLEIR: Rundt 1,1 millioner jøder døde i nazistenes konsentrajonsleir i dagens Polen. AFP PHOTO/JANEK SKARZYNSKI Vis mer

Svensk millionær knyttes til Auschwitz-tyveri

En svensk mangemillionær med forbindelser til nynazistmiljøer knyttes til tyveriet av skiltet til konsentrasjonsleiren Auschwitz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| En svensk mangemillionær med forbindelser til nynazistmiljøer knyttes til tyveriet av skiltet til konsentrasjonsleiren Auschwitz.

Den polske avisen Rzeczpospolita skriver at en svensk mann som sitter fengslet i Polen, har utpekt millionæren Lars Göran Wahlström som hovedmannen bak tyveriet.

Wahlström beskrives som et etablert navn i svenske nynazistmiljøer. Han skal dessuten ha forbindelser til to andre personer som mistenkes i saken.

Svensken som allerede er fengslet for tyveriet, ble pågrepet av polsk politi i februar. Selve tyveriet av skiltet med påskriften «Arbeit Macht Frei» skjedde i midten av desember i fjor.

Det anslås at 1,1 millioner mennesker, de fleste av dem jøder, ble drept i Auschwitz under annen verdenskrig.

<strong>SKILTET STJÅLET RETT FØR JUL:</strong> I Polen sitter en svensk mangemillionær fengslet. Foto: EPA/ANDRZEJ GRYGIEL
SKILTET STJÅLET RETT FØR JUL: I Polen sitter en svensk mangemillionær fengslet. Foto: EPA/ANDRZEJ GRYGIEL Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer