I HARDT VÆR:  Den avgått arbeidsministeren Sven Otto Littorin skal ha inrømmet å ha truffet kvinner i intime situasjoner. Foto: Martina Huber/ Scanpix
I HARDT VÆR: Den avgått arbeidsministeren Sven Otto Littorin skal ha inrømmet å ha truffet kvinner i intime situasjoner. Foto: Martina Huber/ ScanpixVis mer

Svensk minister innrømmer sex-chat

En gråtkvalt Sven Otto Littorin sa at han gikk av for barnas skyld. Dagen før måtte han innrømme sex-affærer for partifeller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Et halvt døgn før den svenske arbeidsministeren gikk av på en pressekonferanse, brøt Littorin sammen under et flere timer langt avhør med partifeller. Littorin var da blitt konfrontert med beskyldningene om sexkjøp av den svenske avisa Aftonbladet. En sønderknust Littorin innrømmet da å ha sexchattet på nett under falskt navn, skriver Expressen.

Han skal også ha innrømmet å ha truffet kvinner i intime situasjoner. Men den avgåtte ministeren nekter for å ha kjøpt sex, slik Aftonbladet hevder.

- Betalte med kontanter Det var i går avisa brakte det oppsiktsvekkende intervjuet med den 30 år gamle kvinnen, som hevder den avgåtte arbeidsministeren kjøpte seksuelle tjenester av henne.

Kvinnen som kaller seg Anna, sier hun traff Littorin på seinsommeren 2006 via sexannonser på Internett.

Mannen hun fikk kontakt med kalte seg «Peter». Med pseudonym og en hotmail-adresse som henspilte på sex, hadde mannen følgende profil: «Tjenare, Peter her. Søker unge jenter og par.»

Etter et drøyt år skal de ha møtt hverandre i kvinnens leilighet i Stockholm. Møtet ble avtalt på kort varsel og han betalte kontant, ifølge Anna.

- Han betalte allerede i entreen. Han hadde 2000 kroner i kontanter som han tokfram. Deretter gikk vi til sengs, sier hun.

Avviser horehistorien Med Littorins innrømmelser og sexkjøp-anklagene, har skandalen rundt den avgåtte ministeren tatt en overraskende vending. Littorin ble konfrontert av Aftonbladet med de pikante påstandene før han trakk seg.

Opplysningene kommer bare tre dager etter at Littorin, med gråten i halsen, kunngjorde på en pressekonferanse at nok var nok. Mediedekningen av barnefordelingssaken mellom ham og ekskona hadde blitt en for stor påkjenning.

Via sin advokat Birgitta Hållenius nekter han for anklagene om sexkjøp.

Statsminister Fredrik Reinfeldt sier Littorin orienterte ham om påstandene, men avviste dem som falske.