Svensk minister på satanistkonsert

- Gør-kult, sier ministeren om konserten til den drapsdømte satanisten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er kulturminister Leif Pagrotsky (53) som i går kveld nøt konsertlivet i Stockholm.

Sittende på skuldrene til et kvinnelig publikum, ikledd pentagram-svettebånd, rokket han til dødsmetall og den drapsdømte satanisten Jon Nödtveit

Det er Expressen i Sverige som skriver om kulturministerens konsertstunt. Konserten var på Mosebacke i Stockholm.

- Det var en som spurte om jeg ville være med, og jeg var ikke vanskelig å overtale. Jeg har en sønn på 17 som hører på slik musikk, sier Pagrotsky til Expressen.

Satt på skuldrene

Ministeren ble observert sittende på skuldrene til en kvinne under konserten. Han sier til Expressen at han fikk tilbudet for å kunne se bedre.

- Hun ropte inn i øret mitt - jeg hadde jo øreplugger - at hun jobbet på sirkus, og spurte om jeg ville sitte på skuldrene hennes. Så jeg gjorde det. Folk tittet litt på oss, det må jeg innrømme, sier han.

Han kjøpte og gikk med et svettebånd på armen, med det satanistiske pentagrammet brodert inn.

DØDSKULT: Den svenske kulturministeren storkoste seg på dødsmetall-konserten, der den drapsdømte satanisten Jon Nödtveidt var vokalist. Foto: Jonas Lemberg / Expressen
DØDSKULT: Den svenske kulturministeren storkoste seg på dødsmetall-konserten, der den drapsdømte satanisten Jon Nödtveidt var vokalist. Foto: Jonas Lemberg / Expressen Vis mer

- Jeg syntes det var riktig så frekt. Det står «Swedish death metal» på det, kommenterer han.

- Satanister?

Da avisas journalist konfronterer ham med at bandet er kjente satanister i Sverige, blir kulturministeren svarskyldig.

- Jeg syntes de var flinke. Sa du de var satanister? Jaha, nei, det skjønte jeg ikke.

- Vokalisten i bandet er satanisten Jon Nödtveit. Han har nettopp sonet syv år i fengsel for drapet på Josef Ben Meddaours. Visste du at vokalisten var innblandet i det såkalte «satanistmordet»?

- Er det sant? Det hadde jeg ingen anelse om. Jeg syntes det var en veldig lugn, nøktern, og trivelig tone mellom folk, svarer ministeren.