Svensk ministerprotest mot ulvejakten

Den svenske miljøministeren Kjell Larsson har i ett brev til Siri Bjerke erklært dyp uro med tanke på den norske ulvejakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og han er ikke den eneste av broderfolket som kommer med kritikk mot den planlagte ulvejakten.

- Et høyst uansvarlig vedtak, sier generalsekretær Lars Kristoferson i WWF Sverige til svenske Aftonbladet.

Han mener den norske beslutningen om å starte jakt på ulv strider mot det felles ansvaret Norge og Sverige har for å forvalte den skandinaviske ulvestammen. Kristoferson mener man heller skal satse på gjeting av ulvene, og legge forholdene bedre til rette for at ulven holder seg unna beiteområdet og lignende.

- Stor uro

Den svenske miljøministeren er klar i sin tale i brevet som er sendt til Siri Bjerke.

- Jeg kjenner en dyp uro for at en eventuell norsk jakt på ulvestammen i Hedmarksområdet skal forverre mulighetene for et samarbeid for å opprettholde den skandinaviske ulvestammen, skriver Kjell Larsson.

WWF Sverige har laget en film der de informerer om den norske ulvejakten. Filmen er sendt til 600 tv-stasjoner verden over, og har blitt vist på mange kanaler allerede. Tv-seere i USA, Autralia, Spania, Sveits, Tyskland og Danmark har sett filmen der WWF oppfordrer til reaksjoner mot den norske ulvejakten.

<B>UROLIG.</B> Den svenske miljøministeren Kjell Larsson har i et brev til miljøvernminister Siri Bjerke uttrykt sin uro for hvilke konsekvenser den norske ulvejakta kan få.