Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk misjonær-ektepar kidnappet i Dagestan

MOSKVA (NTB-TT-AFP): Et svensk misjonær-ektepar ble i går kveld bortført av ukjente menn i sentrum av Makhatsjkala, hovedstaden i den sør-russiske republikken Dagestan. En ung kvinne som var sammen med paret greide å rive seg løs fra kidnapperne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De kidnappede svenskene er ifølge det svenske utenriksdepartementet ekteparet Paulina og Daniel Brolin fra Västerås, begge 27 år. De arbeider for Pinsemenigheten, er for tiden studenter ved en evangelisk misjonsskole i Rostov, og er med i organisasjonen Ungdommer med misjonen. Sammen med skolekameraten Inga Korolkova var de invitert til å delta på en misjonssamling i Makhatsjkala.

I går besøkte de tre ungdommene en misjonærvenn i byen, og passerte på veien tilbake til huset der de bodde et mørkt garasje- og parkeringsområde. Ifølge Korolkova hoppet en mann plutselig fram og grep henne, og ba henne følge med til en ventende bil.

Rev seg løs

Den unge kvinnen satte seg kraftig til motverge, greide til slutt å rive seg løs og kastet seg på en forbipasserende buss. Da hun kort tid etter vendte tilbake til stedet var ekteparet Brolin forsvunnet.

Talsmenn for politiet bekrefter at de er bortført, men det er fortsatt uklart hvem som står bak. Kidnapperne har ikke fremmet noe krav om løsepenger.

- Vi har visse ledetråder, men kan ikke avsløre hvilke, opplyser en talsmann for det lokale politiet til TT.

208 fanger

Dagestan grenser mot utbryterrepublikken Tsjetsjenia i Nord-Kaukasus, og regionen har den siste tiden vært plaget av kidnappinger mot løsepenger.

I går befridde tsjetsjensk politi to armenske kvinner, som ble kidnappet i naborepublikken Ingusjetia for to måneder siden. Kidnapperne krevde 3 millioner kroner i løsepenger for kvinnene.

Ifølge det russiske innenriksdepartementet holdes nå 208 personer som fanger i Tsjetsjenia, blant dem russere, briter, polakker, ungarere og tyrkere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!