DØMT: Charlotte Lindström fikk tre års fengsel for å ha bestilt drapene på vitnene mot kjæresten. Her føres hun vekk etter donmmen. Foto: Stella Pictures
DØMT: Charlotte Lindström fikk tre års fengsel for å ha bestilt drapene på vitnene mot kjæresten. Her føres hun vekk etter donmmen. Foto: Stella PicturesVis mer

Svensk modell bestilte torpedoer for å drepe kjærestens fiender

Charlotte Lindström sier hun var «blendet av kjærlighet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Charlotte Lindström (24) har sittet to år i fengsel i Australia for å ha bestilt drapene på to menn som skulle vitne i en narkosak mot hennes daværende kjæreste, nattklubbeier Steven Spaliviero.

Lindström kontaktet en torpedo og sa at de skulle «havne på kirkegården», men torpedoen var en undercover politimann. Hun fikk tre års fengsel, men ble løslatt på prøve i mai i år etter å ha sonet to år.

24-åringen var en del av sosietetsmiljøet i Stockholm og har jobbet som modell. Hun levde et jetsetliv i Australia og omtales som «jetsetsvenske» i svenske medier.

- Jeg var en robot Til australske 60 Minutes snakker hun nå ut om hvordan hun kunne bestille drapet på to vitner.

- Jeg ble instruert i hva jeg skulle si til torpedoen, jeg var som en robot. Jeg var ikke i stand til å tenke på konsekvensene av hva jeg sa. Jeg tenkte ikke - jeg var blendet av kjærlighet, sier Lindström i intervjuet.

Lindström satt i Long Bay-fengselet utenfor Sidney, der var hun eneste kvinnelige fange. Hun forteller i intervjuet at hun ønsket å dø da hun satt inne. Samtidig fryktet hun for et attentat fra narkomiljøet hun var involvert i, på grunn av forsøket på å få to vitner drept.

- Lei meg - Jeg sluttet å spise, men var ikke «tøff» nok til å begå selvmord, sier 24-åringen som på det verste veide 35 kg.

SNAKKET UT: Charlotte Lindström snakket ut i australske 60 Minutes. Foto: Channel 9
SNAKKET UT: Charlotte Lindström snakket ut i australske 60 Minutes. Foto: Channel 9 Vis mer

Ekskjæresten Spaliviero er også dømt for å ha forsøkt å drepe vitner. Han har videre innrømmet å ha produsert narkotika.

- Jeg ønsker at jeg aldri hadde blitt involvert i dette. Jeg er bare lei meg for alle jeg har såret, sier Lindström.

Som en del av løslatelsen i mai skulle 24-åringen vitne i en annen narkosak i høst, men hun har en legeerklæring på at hun er for syk til å reise fra Sverige til Australia for å vitne.

PARTYSVENSKE: Charlotte Lindström var kjent i det hippe miljøet på Stureplan i Stockholm før hun reiste til Australia og fortsatte jetsetlivet. Der ble hun kjæreste med en nattklubbeier. Foto: Stella Pictures
PARTYSVENSKE: Charlotte Lindström var kjent i det hippe miljøet på Stureplan i Stockholm før hun reiste til Australia og fortsatte jetsetlivet. Der ble hun kjæreste med en nattklubbeier. Foto: Stella Pictures Vis mer