Svensk narko-razzia - nordmann tatt

Stockholm (NTB-TT): 13 personer, deriblant en nordmann, er pågrepet i en stor politiaksjon mot narkotika i Stockholm. Politiet beslagla store mengder amfetaminoljer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er smuglet inn i Sverige på flasker fra India.

Svensk politi stanset fredag to kurerer, en nordmann og en finne, som kom med fly fra India til Arlanda flyplass. Under ransakingen fant politiet seks flasker med seks liter amfetaminolje.

Fem-seks millioner>/MEL>
Av en liter olje utvinnes drøyt en kilo amfetamin, som blandes ut tre ganger før stoffet selges på gata. Verdien av de seks flaskene beregnet stil fem-seks millioner kroner.
Det var i sommer at politiet fattet interesse for en 60 år gammel narkotikaforbryter som solgte amfetamin i Stockholm. Etterforskerne fant at amfetaminen hadde en spesiell lukt og at stoffet trolig stammet fra India.
Smugling av amfetaminoljer er ifølge svensk politi en en ny måte å smugle narkotika på.

- Vi har aldri tidligere sett denne formen for smugling. Det var også overraskende at stoffet kom fra India, sier politibetjent Lars-Erik Karlsson ved narkotikapolitiet i Stockholm.

Første i sitt slag
Beslaget av oljen er det første av sitt slag i Sverige, og dessuten det største beslaget så langt i år.
Ligaen er mistenkt for også å ha smuglet inn store mengder sprit og kunst til Sverige. I et lager fant politiet 8.000 flasker sprit og 100 kunstverk.

- Vi vet ikke hvor verken spriten eller bildene stammer fra. Vi er i full gang med etterforskningen, opplyste Karlsson.