Svensk par hugget ned på Zanzibar

Bryllupsreisen til Zanzibar ble til et blodig inferno da det nygifte paret Åsa Englund og Olle Lundström lørdag ble overfalt av seks menn med macheter og skytevåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bryllupsreisens sjette dag satt Olle Lundström og Åsa Englund på tavernaen til det svenskeide hotellet Matambe Bungalows:

- Plutselig begynte det å skyte vilt inne fra jungelen, like etter kom seks menn inn i restauranten bevæpnet med skytevåpen og macheter, forteller Englund. Samtlige gjester kastet seg ned på gulvet, alle mennene ble tvunget opp igjen, mens ranerne skrek etter penger, beskriver Englund.

Hugget i armer og ben

- De hogg vilt med machetene rundt seg. Olle hogg de i underarmen, gjennom både benet og muskelen. Meg slo de i hodet med en sten, sier Englund på telefon fra Nairobi. Flere mannlige gjester ble hardt skadd. Blant annet fikk en dansk gjest pulsåren kuttet av. Etter at gjestene var plyndret for verdisaker og hotellets kasse var tømt forsvant mennene ut i jungelen igjen.

- Vi forbandt de skadde med duker og servietter før vi dro til en italiensk lege på andre siden av øya. Vi hadde ikke håp om at den danske mannen skulle overleve, sier Åsa Englund som selv deltok i førstehjelpsarbeidet. Søndag ble de skadde fløyet til Nairobi for å bli operert, skriver Expressen.