Svensk pastor (48) tiltalt for heksetortur av jente (14)

- De truet meg og sa «om du ikke erkjenner dine synder kommer vi til å skjære deg i biter og putte deg i en svart søppelpose».

HEKSETORTUR: I dag ble ytterligere en pastor - en kvinne på 48 år, tiltalt for mishandling og tvang av en 14 år gammel jente i Sverige. Foto: Expressen
HEKSETORTUR: I dag ble ytterligere en pastor - en kvinne på 48 år, tiltalt for mishandling og tvang av en 14 år gammel jente i Sverige. Foto: ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nok en svensk pastor er tiltalt for å drive heksetortur av en 14 år gammel jente i Sverige, skriver Expressen.

Fra før av er en 39 år gammel pastor tiltalt i saken, i tillegg til 14-åringens far og stemor.

Ifølge tiltalen var foreldrene overbevist om at den unge jenta var en heks, og besatt av onde ånder.

For å drive ut disse åndene, skal de ha utsatt jenta for flere torturliknende ritualer, sammen med åndelige ledere i Borås og Malmö.

- Voldsomme ritualer Foreldrene er ifølge Expressen medlemmer i en sektlignende evangelistforsamling i Malmö. I april 2010 tok de den unge jenta med seg dit, hvor de skal ha låst henne inne i en uke.

I avhør har 14-åringen fortalt om hva som skjedde her. Hun har beskrevet både voldsomme ritualer og åndeutdrivelser.

Mens hun ble holdt fanget, fikk hun føttene bundet sammen, og hun ble  brent med en glodvarm kniv, har hun fortalt.

- De truet meg og sa «om du ikke erkjenner dine synder kommer vi å skjære deg i biter og putte deg i en svart søppelpose. Du kommer til å bli mat for krypdyr og himmelens fugler»", har jenta fortalt.

Ifølge tiltalen skal jenta også ha blitt tvunget til å drikke olje, be i timesvis, og sitte i midten av en gjeng sektmedlemmer som knuffet henne rundt til hun falt om.

Hun skal også ha blitt vekket midt på natten for å be, og ved ett tilfelle skal stemoren hennes ha klippet av henne håret, fordi hun mente det var av ormer.

Utenlands Den kvinnelig pastoren (48) fra Malmö som i dag ble tiltalt i saken, er mistenkt for både mishandling og tvang, skriver Expressen.

Hun har ifølge avisa oppholdt seg utenlands fram til nå, og er mistenkt for å ha presset en tånegl inn i magen på 14-åringen.

TORTUR: 14-åringens far og stemor, og to pastorer er nå tiltalt i saken. rettsaken starter 5. mars. Foto: Expressen
TORTUR: 14-åringens far og stemor, og to pastorer er nå tiltalt i saken. rettsaken starter 5. mars. Foto: Expressen Vis mer