ARRESTERT: To menn ble arrestert i Sarajevo i forbindelse med en koordinert politiaksjon, mens tre menn ble arrestert på grensa. Foto: SIPA
ARRESTERT: To menn ble arrestert i Sarajevo i forbindelse med en koordinert politiaksjon, mens tre menn ble arrestert på grensa. Foto: SIPAVis mer

Svensk politi: - Bomben skulle brukes i gjengoppgjør

Forsøkte å smugle bombe i bil ut av Bosnia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem menn, deriblant en svensk mann, skal være arrestert i Bosnia for å ha konstruert en bombe som skulle fraktes til Sverige.

Etter at det først ble meldt av bosnisk politi at bomben skulle brukes til terror i et ikke-navngitt skandinavisk land, ble dette dementert av svensk politi i går kveld.

- Det finnes ingenting som tyder på at dette er terrorrelatert.Det handler om gjengrelatert kriminalitet sør i Sverige, sier Andreas Fahlén, pressetalsperson i den nasjonale politimyndigheten til Expressen.

Tre av mennene ble pågrepet på den bosniske grensa, mens de forsøkte å forlate landet i en bil. I bagasjerommet skal de ha hatt en bombe bygget av håndgranater, melder bosniske medier. Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT ble to menn pågrepet i Sarajevo.

PST ønsker ikke å kommentere hva de har kjent til rundt arrestasjonene i Bosnia.

- Vi kommenterer ikke den saken. Det jeg kan si er at trusselbildet i Norge er uendret, og dette er noe vi vurderer fortløpende, sier seniorrådgiver Siv Alsén i PST til Dagbladet.

En av de fem mennene er svensk, mens de fire andre er bosniske. De er mistenkt for å ha bygget bomben i Bosnia etter å ha mottatt «en bestilling» fra Skandinavia.

Ifølge den statlige TV-kanalen skal den svenske mannen være av arabisk opprinnelse.

Ifølge lokale medier er de tre av de pågrepne bosnierne 36, 42 og 40 år gamle, mens den svenske mannen er 53 år gammel.

Pågripelsen var et resultat av en koordinert operasjon ledet av bosnisk antiterrorpoliti, SIPA, i samarbeid med Nederland og Sverige.

PÅGREPET: Totalt fem menn ble pågrepet etter å ha laget en bombe i Bosnia - ment for bruk i et skandinavisk land. Foto: SIPA
PÅGREPET: Totalt fem menn ble pågrepet etter å ha laget en bombe i Bosnia - ment for bruk i et skandinavisk land. Foto: SIPA Vis mer