Svensk politi: - Klesbiter funnet på ulykkesstedet

Nå vurderer politiet om de skal ta en pause i søket i natt.

 KLESFUNN:  Fjällreddningstjänesten alpine gruppe står her og speider mot det sannsynlige havaristedet til Hercules-flyet som ligger på kammen mellom sydspissen og nordspissen av Kebnekaise. I dag ble det funnet klesdeler i ulykkesområdet. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
KLESFUNN: Fjällreddningstjänesten alpine gruppe står her og speider mot det sannsynlige havaristedet til Hercules-flyet som ligger på kammen mellom sydspissen og nordspissen av Kebnekaise. I dag ble det funnet klesdeler i ulykkesområdet. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsvarsminister Espen Barth Eide bekreftet i ettermiddag at flyet trolig har krasjet inn i fjellveggen ved Kebnekaise.

- Vi vet nå med sikkerhet at den savnede Hercules-maskinen er funnet som havarist. Den har truffet fjellveggen høyt oppe ved Kebnekaise, og det finnes svært mange vrakrester, sier Barth Eide.

Det siste døgnet er det blitt funnet stadig nye vrakrester, spredt ut over et stort området. Nå opplyser svensk politi på sine nettsider at det også er blitt funnet klær i området.

- Vi har funnet en del av et jakkeerme og den ble funnet i søkeområdet, sier Börje Öhman, talsmann for svensk politi, til Dagbladet.

Funnet mange deler Dagens søk har foregått rundt isbreen Rabot, og der er det blitt funnet flere vrakdeler.

- Den største delen vi har fått høre om er ti kvadratmeter stor, så er det mange mindre biter, sier Peter Lindquist i Sjö och flygräddningen til Aftonbladet.

- Jeg kan bekrefte at vi har funnet flere vrakrester i dag, men jeg kan ikke si noe om størrelsen på dem eller hva vi har funnet. Det er et ganske stort område vi søker i, sier Öhman.

Nå skal svensk politi ta en avgjørelse på hva som skjer videre.

- Vi må høre fra patruljene som har vært ute og vurdere om vi skal søke videre i natt eller hvile, sier Öhman.

Fortsetter søket etter overlevende - Politiets redningsinnsats fortsetter med fokus på å finne overlevende, opplyser svensk politi.

Letemannskaper fant i 08.30-tiden i dag flere vrakdeler etter det savnede Hercules-flyet.

- Det ble funnet såpass mange vrakdeler at vi nå kan konstatere at vi har funnet en havariplass, sier Tobias Nicander ved den svenske redningssentralen til Dagbladet.

To steder Delene ble funnet over et stort område, og det gjør at det nå er to funnsteder, etter at det også ble funnet deler av flyet i går. Funnstedene er på østre og vestre side av en fjelltopp.

Funnstedet i dag er mellom Kebnekaises to høyeste punkter.

- Det avtegner seg dessverre et svært dystert bilde på havaristedet, sier forsvarssjef Harald Sunde.

- Vrakrester og deler av flyet ligger i et breområdet, med store sprekker. Det er et farlig og vanskelig område, sier han, og gjør det klart at det videre arbeidet vil ta lang tid.

- Det ser mørkt ut, men vi vil jo ikke konstatere at alt håp er ute, fastslår Espen Barth Eide på spørsmål om det kan finnes overlevende.