Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk politi aksjonerte - skal ha innbrakt to nye til avhør etter terror

Skal ha tilknytning til terrormistenkt 39-åring. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ettermiddag meldte svenske medier at flere personer var innbrakt av politiet i forbindelse med det antatte terrorangrepet som rammet Stockholm fredag.

Søndag morgen skal ytterligere to personer ha blitt innbrakt til avhør.

- Det er en del av etterforskningen. Vi er nå i gang med å avhøre to personer, sier Kjell Lindgren i polisen til den svenske storavisa Expressen.

Etter det Aftonbladet kjenner til, skal de to personene ha koblinger til den usbekiske 39-åringen som politiet mistenker at kjørte lastebilen inn i folkemengden i Drottningsgatan.

Kommenterer ikke

Politiet vil ikke kommentere opplysningen.

– Vi har gjort en innsats i Sollentuna i morges, men utfallet av den har jeg ingen kommentar til, sier Eva Nilsson, presstalsperson i Stockholm-politiet, til avisa.

Så langt er 39-åringen den eneste som offisielt er mistenkt i forbindelse med angrepet, men svensk politi gjennomførte lørdag minst to aksjoner i Stockholm, og ifølge Expressen er seks usbekere tatt inn til avhør.

Stor sjekkejobb

Alle skal være usbekere, og har tilknytning til leiligheten i Vårberg, der den terrorsiktede skal ha oppholdt seg kort tid før angrepet i sentrum.

- Vi må se til at alle opplysninger som finnes rundt etterforskningen, undersøkes, så får vi se om det har noe med etterforskningen å gjøre. I blant gjøres det på stedet, i blant tas folk med til stasjonen for mer avhør, sier Kjell Lindgren i polisen til Expressen om det siste døgnets aksjoner.