Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk politi aner ikke hvem som hengte norsk 11-åring

Fremdeles et mysterium for svensk politi, som ikke har noen mistenkte. - Vi rekker ikke å snakke med alle.

FORSØKT DREPT PÅ LEKEPLASS: Hendelsen skjedde på lekeplassen på Haganeset Camping i Charlottenberg. Lekeplassen ligger øde til og det er ikke et sted der folk naturlig går forbi, forteller svensk politi. Foto: DANIEL D. LAABAK/DAGBLADET
FORSØKT DREPT PÅ LEKEPLASS: Hendelsen skjedde på lekeplassen på Haganeset Camping i Charlottenberg. Lekeplassen ligger øde til og det er ikke et sted der folk naturlig går forbi, forteller svensk politi. Foto: DANIEL D. LAABAK/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For svensk politi er det fremdeles et mysterium hvorfor en norsk gutt (11) ble forsøkt hengt på Haganeset Camping i Charlottenberg fredag kveld.

- Vi har ingenting å gå etter, og vi har ikke pågrepet noen. Vi vurderer de tipsene vi har fått inn og setter de i sammeheng med avhørene av folk som bor på campingplassen. Men det er ingen konkrete tips vi jobber spesielt etter, sier Leif Hultman i informasjonsenheten ved Värmlandspolisen til Dagbladet.

Rekker ikke alle Han opplyser at de vil gjøre flere avhør med folk som bor på campingplassen, og er ute etter flere tips fra folk som kan ha sett eller hørt noe i tidsrommet før og etter klokka 21 fredag kveld.

- Vi rekker ikke å snakke med alle, men vi har satt inn ekstra ressurser og har folk på overtid. Vi anser at vi har de ressursene vi trenger for å klare dette, sier Hultman til Dagbladet.

Han mener det er viktig at folk som var våkne eller gikk tur i området bør fortelle politiet det de vet, og la politiet bedømme om det er viktig informasjon.

- Da er det viktig at alle som vet noe, sier i fra om dette, så slipper vi å avhøre alle 500 boende.

Gjerningsmann med hvite klær Den norske 11-åringen har forklart til politiet at han skal ha sett noen i hvit jakke eller genser som forlot åstedet da han hadde blitt hengt opp i treet.

- Det kunne gått riktig ille. Han aner ikke hvorfor dette skjedde. Han lekte ved treet og så kom det plutselig noen bak ham å gjør det. Han ble jo livredd, men han skal ikke ha sett noe annet enn at det er noen i hvitt som springer derfra, sier Hultman.

Han påpeker likevel at de ikke vil låse seg fast til signalementet om at de hadde på seg hvite klær, fordi de er redde for å låse seg fast.

- Gutten kan jo også ha sett feil mens han hengte der, sier Hultman til Dagbladet.

Ikke tips om konflikt - Har dere fått tips om noe konflikt mellom byfolk og campingfolk, eller konflikter mellom campingfolket?

- Vi har ikke fått tips om det, og vi tror ingenting. Det kan være noen som bor på campingen eller det kan være byfolk. Om det er ungdommer som ikke vet bedre, eller om det var noen som faktisk ville drepe ham. Men når man henger noen i et tau, må man forstå at mennesket kan dø, mener Hultman.

Han understreker at det er helt umulig at dette dreier seg om en ulykke.

- Men det er ingen vi har snakket med som har sett eller hørt noe til noe gjerningsmann ennå. Men vi har ikke fått inn alle avhørene fra de utegående politifolkene ennå, men det er hittil ikke noe som peker mot det ene eller det andre.

Er med foreldrene Hultman opplyser at den norske 11-åringen har det relativt bra og er sammen med foreldrene sine nå.

- Han har det bedre, em dette er nok en veldig vanskelig hendelse, og han er nok i kraftig sjokk ennå, sier han.

Det er nesten bare norske gjester på campingplassen. En av gjestene Dagbladet snakket med i morgentimene søndag, visste lite om hva som hadde skjedd på den ellers fredelige campingplassen.

- Det er jo en del snakk om det som har skjedd blant de som er her på campingplassen. Jeg har vært her siden onsdag, og har fått høre om det som har skjedd på lekeplassen, men det er bare rykter som går, så vi vet ikke noe mer om hva som har skjedd, annet enn det vi har hørt på nyhetene sier han.

BER OM TIPS: Svensk politi oppfordrer norske campinggjester til å tipse politiet dersom de vet noe om saken. Foto: DANIEL D. LAABAK/DAGBLADET
BER OM TIPS: Svensk politi oppfordrer norske campinggjester til å tipse politiet dersom de vet noe om saken. Foto: DANIEL D. LAABAK/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media