Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk politi angrepet i Rinkeby i går kveld. Tre måtte til sjekk på sykehus

Da svensk politi var ute på et rutineoppdrag i Stockholm-forstaden Rinkeby i natt, fikk de kastet flasker og glass mot seg.

RINKEBY: Da en politipatrulje var på et rutineoppdrag i Stockholm-forstaden Rinkeby i går kveld rundt klokka 23.00, oppsto det amper stemning på stedet da patruljen kontrollerte en person. Det endte med at politipatruljen med ble angrepet og fikk kastet flasker og glass mot seg, ifølge svenske Expressen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: TT / NTB Scanpix
RINKEBY: Da en politipatrulje var på et rutineoppdrag i Stockholm-forstaden Rinkeby i går kveld rundt klokka 23.00, oppsto det amper stemning på stedet da patruljen kontrollerte en person. Det endte med at politipatruljen med ble angrepet og fikk kastet flasker og glass mot seg, ifølge svenske Expressen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da en politipatrulje var på et rutineoppdrag i Stockholm-forstaden Rinkeby i går kveld rundt klokka 23.00, oppsto det amper stemning på stedet da patruljen kontrollerte en person.

Det endte med at politipatruljen med ble angrepet og fikk kastet flasker og glass mot seg, skriver den svenske avisa Expressen.

- Når personkontrollen ble gjort, startet bråket, sier pressetalsperson Eva Nilsson om gårsdagens alvorlige hendelse.

- Mellom 20 og 30

Hun forteller videre at det så kom en rekke personer ut fra et sted i nærheten, muligens fra en restaurant. Hvor mange det dreier seg om, er vanskelig å slå fast, ifølge Nilsson.

- Men de involverte polititjenestepersonene opplevde det som mellom 20 og 30 stykker. Alle var ikke aktive, men de sto rundt, sier Nilsson, og legger til:

- De kastet både flasker og glass mot polititjenestepersonene.

Politipatruljen ble imidlertid ikke truffet av gjenstandene, noe Nilsson beskriver som rein flaks.

Expressen skriver at det har vært urolig i det aktuelle området den siste tida, men at nattas hendelse er svært uvanlig. Pressetalspersonen er opprørt, ifølge Expressen.

- Det er selvsagt alvorlig når polititjenestepersoner i sin tjeneste blir angrepet på dette viset. Det er en virkelighet som dessverre finnes for de kollegene som jobber ute.

Måtte sjekkes på sykehus

Tre av polititjenestepersoner reiste seinere den kvelden til sykehuset for en sjekk. De var påført etter omstendighetene små, ikke-alvorlige skader.

- Det dreier seg om småsår og noen kuler.

Tre personer, alle født på 90-tallet, er nå pågrepet i forbindelse med hendelsen. Politiet har ikke gått ut med etnisiteten til de involverte, ei heller de som er pågrepet.

Det er imidlertid en høy andel personer med ikke-etnisk svensk bakgrunn som bor i forstaden som etter hvert har fått et svært dårlig rykte i både Norge og Sverige.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!