Svensk politi angrepet med brannbomber og stein

En gruppe maskerte menn gikk til angrep på politiet i forbindelse med omfattende uro i den svenske byen Örebro natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet fikk inn flere meldinger om at folk hadde samlet seg og at det kom til å bli bråk i boligområdet Oxhagen.

– Vi fikk raskt indikasjoner om at det var oss de egentlig ville bråke med, sier operasjonsleder Johan Wallenius i politiet i Örebro til nyhetsbyrået TT. Rundt 30 personer, noen av dem maskerte og enkelte bevæpnet med stokker og golfkøller, gikk til angrep på politiet. Store politistyrker ble sendt til stedet, og et helikopter bisto i oppdraget. Det brant i en vaskekjeller, men dette skal ikke ha ført til mer enn sotskader.

– Vi vil ikke ha noen mordbrann i dette området, overhodet ikke. Og vi vil ikke at publikum eller politifolk skal bli skadd, sier Wallenius. Han sier ingen personer ble pågrepet i løpet av natten, men politiet filmet dem som angrep, og han utelukker ikke at det kan komme pågripelser senere.

Like etter midnatt, var stemningen roligere, men politiet kommer til å være til stede gjennom natten for å tilse at ro og orden blir gjenopprettet.

– Dette er et veldig segregert område og veldig sosialt utsatt. Det er da vi får slike situasjoner, forklarer Wallenius. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer