Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk politi etterforsker ikke angivelig vektervold mot ni år gammel gutt

Politiet: - Det er ikke slik at volden er for ille...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En amatørvideo av en vekter som holder en 9 år gammel gutt mot gulvet og slår hodet hans i gulvet på togstasjonen i Malmö, ryster Sverige.

Politiet har nå sett videoen, men kommer ikke til å følge opp videre.

- Vi har sett på dette innslaget og har konkludert med at det ikke er anledning til til å gå videre med det. Det er ikke slik at volden er for ille... altså, ofte kan sånt på video se verre ut en hva det er. Det handler ofte om at man ofte må overmanne en person for at en ikke skal utsette seg selv for fare, sier pressetalsmann Lars Förstell i Skåne-politiet til Metro.se.

- Det kan se horribelt ut, men man er trent til å ta hånd om voldsomme personer på denne måten, sier han videre til avisa.

Gutten på videoen er identifisert til å være ni år gammel. Han skal ha sneket på toget sammen med en gutt i 12-13-årsalderen da de skal ha stukket fra en barnevernsinstitusjon.

Hendelsen skal ha skjedd fredag kveld og et vitne filmet da to unge gutter ble holdt igjen av stasjonens vektere.

Vitner på stedet forteller til Sydsvenskan.se at en av guttene skal ha fått svært brutal behandling av vakta. I videoen ser man vekteren sitte oppå gutten født i 2005 og holder hodet hans mot gulvet. Samtidig hører man skrik fra gutten. Senere dunkes hodet til gutten i det harde steingulvet i stasjonens ventehall. Da den andre gutten født i 2002 skal ha forsøkt å komme til for å bistå sin venn skal vaktene ha svart med en albue mot ham. Forskrekkede vitner skal ha ropt at det bare er et barn som holdes i gulvet.

Sikkerhetssjef Leif Svensson ved Jernhusen, som eier sentralstasjonen, sier til avisa han har fått tilbakemelding om at guttene forsøkte å stikke av og at vekterne skulle holde dem tilbake til politiet kom. Jernhusen skriver på Twitter i kveld at de tar avstand fra all vold og overfall som skal ha blitt begått av vekterne de leier til å patruljere stasjonen.

Visedirektør Anders Lönnebo i Svensk bevakningstjänst, som er arbeidsgiveren til vaktene, sier til avisa at vaktene skal ha blitt slått og sparket, og at guttene er anmeldt for vold mot tjenestemann. En anmeldelse som, ifølge Sydsvenskan, ble automatisk henlagt på grunn av barnas unge alder.

- Filmen ser ille ut. Men jeg har sett flere ganger tidligere at situasjonen ikke er slik den ser ut som i en filmsnutt som noen har valgt å legge ut og publisere, sier han til avisa.

De involverte vekterne er tatt ut av tjeneste mens hendelsen granskes.