Svensk politi etterforsker mulig æresdrap

Svensk politi etterforsker det de tror kan være et æresdrap. En 32 år gammel mann bosatt i Sverige anklages for å ha drept sin 27 år gamle søster i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet ble kjent etter at en irakisk kvinneorganisasjon tok kontakt med svensk politi, og fortalte hvordan den 27 år gamle fembarnsmoren ble drept utenfor hjembyen Arbil i det kurdiskkontrollerte Nord-Irak.

Ifølge opplysningene ble kvinnen hentet i sitt hjem av en annen bror, sammen med en åtte år gammel sønn, og deretter kjørt til utkanten av Arbil. Der ventet den 32 år gamle broren, som har svensk statsborgerskap. Han skal ha mishandlet søsteren og deretter skutt henne.

Ifølge Expressen bor den 32 år gamle irakiske kurderen i Stockholm sammen med sin familie, og er ennå ikke pågrepet. Svensk politi understreker at saken har høy prioritet.

- Drap har høy prioritet og æresdrap har prioritet blant drap, sier Lars Nylén som er sjef for det svenske kriminalpolitiet.

I januar ble Sverige rystet av et annet æresdrap, da Fadime Sahindal ble drept av sin far i Uppsala. Motivet for drapet var at han mente hun hadde gjort skam på familien ved å ha en svensk kjæreste.

I 1999 ble den 19 år gamle jenta Pela Atroshi fra Farsta utenfor Stockholm drept av faren og flere av hans brødre under et besøk i Nord-Irak.

To av jentas onkler ble dømt til livsvarig fengsel i 2001, mens faren fortsatt holder seg skjult i de kurdiske områdene av Irak.

(NTB)