Svensk politi etterforsker to gruppevoldtekter i samme by

Skal ha skjedd med få timers mellomrom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): To gruppevoldtekter som skal ha skjedd med få timers mellomrom, etterforskes i byen Kalmar, sørøst i Sverige, melder SVT.

- Det dreier seg om mer enn én gjerningsmann i begge tilfellene, sier Maya Forstenius ved politiets operasjonssentral til Kvällsposten.

- Plukket sopp

Ifølge anmeldelsene skjedde den ene voldtekten i 21/22-tida i går kveld, mens den andre skjedde mellom 01 og 02 i natt, på et annet sted enn den første.

Ifølge Aftonbladets opplysninger er en av de fornærmede en kvinne som var på sopptur da hun skal ha blitt overfalt av flere menn. Politiet vil imidlertid ikke kommentere dette.

Kvinnene har forklart at de ikke kjenner gjerningsmennene fra før. Ingen er så langt pågrepet.

- Ikke sammenheng

På tross av at de to anmeldte gruppevoldtektene fant sted i samme by, ser ikke politiet noen forbindelse mellom dem, sier talskvinne Forstenius til Kvällsposten.

I tillegg til at det dreier seg om to åsteder, fins det «andre opplysninger» som gjør at politiet ikke ser de to gruppevoldtektene i sammenheng med hverandre, opplyser hun.

Den tekniske og taktiske etterforskningen pågår for fullt.

- Det dreier seg blant annet om å sikre spor og eventuelt nye avhør av de fornærmede sier Forstenius.

Tirsdag ble enda en voldtekt i området anmeldt på et annet sted i Kalmar län (fylke). Politiet mistenker at det også her dreier seg om flere gjerningsmenn, ifølge Aftonbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer