Svensk politi fant 800 eksotiske dyr hos mann i Skåne

Politiet fant blant annet krokodiller, slanger og øgler blant 800 dyr da de torsdag ransaket et lokale i tettstedet Löberöd i Skåne i Sør-Sverige.

Under en ransakelse i tettstedet Löberöd i Skåne torsdag fant politiet blant annet to krokodiller. Bildet er fra 2013 da Skåne-politiet fant en to meter lang krokodille hos en mann i Malmö. Foto: Per Levenskog / Länsstyrelsen Skåne / NTB scanpix
Under en ransakelse i tettstedet Löberöd i Skåne torsdag fant politiet blant annet to krokodiller. Bildet er fra 2013 da Skåne-politiet fant en to meter lang krokodille hos en mann i Malmö. Foto: Per Levenskog / Länsstyrelsen Skåne / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Dette er noe av det største vi har sett, sier Marcus Bjørklund, sjef for dyrevernsenheten i Skåne, til avisen Sydsvenskan.

Politiet har tatt beslag i om lag 800 ville dyr som fant under razziaen.

Politiet ransaket lokalene etter at det hadde kommet et anonymt tips om at det ble holdt flere eksotiske dyr der. Under ransakelsen fant de blant annet slanger, øgler, skilpadder, mus og to krokodiller. Det ble også funnet flere døde dyr.

Myndighetene tok med seg samtlige av dyrene, og vil nå forsøke å omplassere dem til dyreparker eller andre som har godkjennelse og kompetanse i å ta vare på eksotiske dyr.

Mannen som disponerer lokalene, er mistenkt for å ha kjøpt og solgt utrydningstruede, ville dyr som er beskyttet etter internasjonale regler. Han mistenkes også for brudd på dyrevelferdsloven.

Mannen ble avhørt av politiet fredag og ble deretter sluppet fri, men han er fremdeles siktet i saken.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer