Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk politi fant 800 eksotiske dyr hos mann i Skåne

Politiet fant blant annet krokodiller, slanger og øgler blant 800 dyr da de torsdag ransaket et lokale i tettstedet Löberöd i Skåne i Sør-Sverige.

Under en ransakelse i tettstedet Löberöd i Skåne torsdag fant politiet blant annet to krokodiller. Bildet er fra 2013 da Skåne-politiet fant en to meter lang krokodille hos en mann i Malmö. Foto: Per Levenskog / Länsstyrelsen Skåne / NTB scanpix
Under en ransakelse i tettstedet Löberöd i Skåne torsdag fant politiet blant annet to krokodiller. Bildet er fra 2013 da Skåne-politiet fant en to meter lang krokodille hos en mann i Malmö. Foto: Per Levenskog / Länsstyrelsen Skåne / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er noe av det største vi har sett, sier Marcus Bjørklund, sjef for dyrevernsenheten i Skåne, til avisen Sydsvenskan.

Politiet har tatt beslag i om lag 800 ville dyr som fant under razziaen.

Politiet ransaket lokalene etter at det hadde kommet et anonymt tips om at det ble holdt flere eksotiske dyr der. Under ransakelsen fant de blant annet slanger, øgler, skilpadder, mus og to krokodiller. Det ble også funnet flere døde dyr.

SPESIELT MØTE: Krokodiller jakter vanligvis på flodhestunger, men i Zimbabwe fikk dyreverner Margrit Harris oppleve noe helt spesielt da en liten flodhest tilsynelatende forsøkte å leke med rovdyret. Video: Nikela / National Geographic Vis mer

Myndighetene tok med seg samtlige av dyrene, og vil nå forsøke å omplassere dem til dyreparker eller andre som har godkjennelse og kompetanse i å ta vare på eksotiske dyr.

Mannen som disponerer lokalene, er mistenkt for å ha kjøpt og solgt utrydningstruede, ville dyr som er beskyttet etter internasjonale regler. Han mistenkes også for brudd på dyrevelferdsloven.

RANSAKET: Myndighetene tok med seg samtlige av dyrene. Foto: Per Levenskog / Länsstyrelsen Skåne / NTB scanpix
RANSAKET: Myndighetene tok med seg samtlige av dyrene. Foto: Per Levenskog / Länsstyrelsen Skåne / NTB scanpix Vis mer

Mannen ble avhørt av politiet fredag og ble deretter sluppet fri, men han er fremdeles siktet i saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling