FÅR KRITIKK: Etterforskningslederen i Östersund-politiet får kritikk. Foto: Izabelle Nordfjell / TT / NTB Scanpix. 
FÅR KRITIKK: Etterforskningslederen i Östersund-politiet får kritikk. Foto: Izabelle Nordfjell / TT / NTB Scanpix. Vis mer

Svensk politi får kritikk etter uttalelse om «gigantiske bryster»

- Helt idiotisk sagt. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den omstridte uttalelsen kom i forbindelse med anklager mot en ishockeyspiller som forrige helg ble beskyldt for å ha befølt to kvinner på fest.

Etterforskningen av saken ble siden henlagt av politiet - og etterforskningsleder Mikael Lundberg i Östersund-politiet sa følgende til Sportsexpressen.

- Når det gjelder det seksuelle trakasseringen, så sto de ved et barbord. Så kommer han i fylla og slenger armene om to stykker bakfra, og da dulter han borti brystet til hun ene. Det hører med til saken at hun hadde gigantiske bryster. Det er ikke vanskelig å dulte borti dem hvis man nå er på fylla og henger seg over noen på den måten, så du skjønner hvordan det kan ha gått til, sa han til avisa.

Kritiseres

Uttalelsen har vakt oppsikt - og høster kritikk fra alt fra juseksperter til samfunnsdebattanter i Sverige.

En av dem er tidligere aktor og jussekspert Sven-Erik Alhem.

- Det er helt idiotisk sagt. Sånt skal man aldri si. Det er helt forkastelig, og en oppsiktsvekkende uttalelse etter min mening, sier han til Expressen.

Tar avstand

Områdeleder Stephen Jerand i Jämtland, tar også avstand fra Lundbergs uttalelse.

- Gigantiske bryster har ingenting med vurderingen av om det er kriminelt eller ikke. Den vurderingen skal gjøres uavhengig av om kvinnen har store eller små bryster, sier Jerand til avisa.

Han sier at det er et dårlig valg av ord, og sier han håper at det ikke har noe med at saken ble henlagt å gjøre.