FORTSATT PÅ FRIFOT: Politiet jakter fremdeles på knivdrapsmannen som drepte Mohammed Ammouri (8) og Anna-Lena Svensson (56) med en såkalt butterflykniv på gata i Linköping i 2004.
Foto Lasse Hejdenberg / Scanpix
FORTSATT PÅ FRIFOT: Politiet jakter fremdeles på knivdrapsmannen som drepte Mohammed Ammouri (8) og Anna-Lena Svensson (56) med en såkalt butterflykniv på gata i Linköping i 2004. Foto Lasse Hejdenberg / ScanpixVis mer

Svensk politi gir ikke opp jakten på dobbeltdrapsmann

Skal innhente DNA-prøver fra ytterligere 300 menn i jakten på dem som knivdrepte gutt (8) og kvinne (56) på gata i Linköping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Svensk politi skal innhente DNA-prøver fra ytterligere 300 menn i håp om å finne den som knivdrepte en åtte år gammel gutt og en 56 år gammel kvinne på gata i Linköping.

Snart seks år har gått siden det brutale dobbeltdrapet på Åsagatan i Linköping, uten at etterforskningen har gitt svar på hvem som sto bak.

En ukjent gjerningsmann overfalt og drepte åtte år gamle Mohammed Ammouri og 56 år gamle Anna-Lena Svenson med kniv. Alt tyder på at de to var tilfeldige ofre.

Politiet pågrep i mars 2005 en polsk statsborger, men mannen ble løslatt etter kort tid fordi det ikke var samsvar mellom hans DNA og spor som ble funnet på kniven drapsmannen hadde etterlatt på åstedet.

800 menn som befant seg i Linköping på drapsdagen har tidligere avlagt DNA-prøve for å bli sjekket ut av saken, men de svenske etterforskerne nekter å gi opp.

Nå skal ytterligere 300 menn innkalles til avhør og oppfordres til å avgi DNA-prøve, skriver avisen Östgöta Correspondenten.

- Vi gjør et nytt dypdykk i denne saken, forteller politiets etterforskningsleder Nils Ahlberg til avisen.

De 300 som nå skal innkalles var i alderen 15 til 25 år da dobbeltdrapet fant sted.

Politiets teori er at drapsmannen bodde i nærheten av Åsagatan og at han dro rett hjem etter å ha knivstukket de to ofrene.

(NTB)