MYSTISK FORSVINNING: Svensk politi har nå funnet en død kvinne i det samme området hvor Elin Krantz (27) forsvant natt til søndag. De mistenker at det kan være den savnede 27-åringen. Foto: Privat.
MYSTISK FORSVINNING: Svensk politi har nå funnet en død kvinne i det samme området hvor Elin Krantz (27) forsvant natt til søndag. De mistenker at det kan være den savnede 27-åringen. Foto: Privat.Vis mer

Svensk politi har funnet en død kvinne

Mistenker at det er savnede Elin Krantz (27).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Svensk politi har funnet et lik ved Länsmansgården på Hisingen i Gøteborg, og mistenker at det kan være den savnede Elin Krantz (27).

Elin forsvant etter en bytur med en venninne lørdag kveld. Ved 04-tida tok de banen hjemover mot Hisingen utenfor Gøteborg.

Venninnen hoppet av tre stopp tidligere enn Elin Krantz som bor sammen med søsteren sin, men kom aldri hjem.

Identifikasjon ikke klar Rundt klokken åtte i går kveld fikk politiet melding om et likfunn i et skogområdet nær banestoppet på Hisingen i Gøteborg, som er det samme området hvor Elin forsvant.

En kvinne ble voldtatt tidligere i vår på nesten eksakt samme sted. Den gang søkte politiet etter to gjerningsmenn, ifølge Aftonbladet.

- Elins familie er varslet om at vi har funnet en død kvinne, men på dette stadiet er det ikke mulig å identifisere hvem det kan være med sikkerhet, sier Ulf Edberg ved politiet i Gøteborg til Expressen.

Hittil er det uklart hva som kan ha skjedd med 27-åringen.

Mystisk telefonsamtale Cirka tjue minutter etter at Elin og venninnen skiltes natt til søndag ringte noen opp en venn av henne fra hennes mobiltelefon. Da denne vennen ikke svarte, ble det spilt inn en beskjed på mobilsvareren.
 
— Det er omstendighetene rundt denne innspillingen som nok gjør at politiet mistenker kidnapping, sa søsteren til Aftonbladet i går.

Det var også denne telefonsamtalen som fikk politiet til å innlede etterforskningen så tidlig. I går forsøkte politiet å lokalisere hvor samtalen kom fra og ved hjelp av overvåkingskameraer fra sporvognen og tips fra vitner ringet politiet inn et bestemt område hvor de startet søk med helikopter og politihunder i går.

Svar i ti-tiden I femtiden på ettermiddagen i går fant en av hundepatruljene en veske nær t-banestoppet, og en time senere fant de liket.

Liket er nå sendt til rettsmedisineren i Gøteborg.

Pressetalsmann Jan Strannegård kunne i dag tidlig ikke bekrefte identiteten på den døde, og regner med at det vil bli klart i ti-tiden i formiddag.

- Akkurat nå er situasjonen den samme som i går kveld. Tekniske undersøkelser har pågått i hele natt, og vi får se om vi kan gi svar senere i dag, sier Strannegård til Aftonbladet.

19-åring fortsatt savnet Han understreker at situasjonen er uendret for den andre personen som forsvant denne helgen, 19 år gamle Rasmus Johanson.

PLAKATER: Elins familie har hengt opp plaketer i området hvor hun forsvant og i trappeoppganger i nærheten. Foto: Privat
PLAKATER: Elins familie har hengt opp plaketer i området hvor hun forsvant og i trappeoppganger i nærheten. Foto: Privat Vis mer

- Han har ikke blitt funnet, sier han.

Johansen dro fra en jobbfest i 23-tida natt til lørdag sammen med en kamerat for å ta bussen inn til sentrum.

19-åringen skal ha gått inn blant noen busker for å tisse, men kom aldri ut igjen.

Kompisen lette, men hoppet på bussen da den kom. Klokka 23.31 ringte Rasmus till sin lillesøster.

— Han hørtes redd og jaget ut i telefon. Så ble samtalen brutt, sier søsteren Mia Johansson til Expressen.

FORTSATT SAVNET:19 år gamle Rasmus Johansson er fortsatt savnet etter at han forlot en personalfest i 23-tida natt til lørdag. Foto: Privat
FORTSATT SAVNET:19 år gamle Rasmus Johansson er fortsatt savnet etter at han forlot en personalfest i 23-tida natt til lørdag. Foto: Privat Vis mer