Svensk politi helt på vidda

Svensk politi har funnet en ny måte å bruke penger på. Siste mote er å ha promillekontroller midt ut i ødemarka. Hvis de finner noen mennesker der ute - og de mistenker dem for promillekjøring - leier de inn en sykepleier i helikopter til 10000 kroner for å ta blodprøve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den svenske avisa Expressen som avslører den elleville svenskehistorien. I vinter kjørte en 44 år gammel mann og kameraten hans snøscooter til Raukasjø i Jämtland - langt ut i ødemarka. De skulle fiske, og benyttet tida mellom hvert napp til å drikke rundt 20 centiliter sprit som de blandet i kaffe. 44-åringen mistet boksen med agn, og bestemte seg for å kjøre scooteren hjemme for å hente mer. Da dukket scooter-politiet opp. De mente at han luktet alkohol, og rekvirerte altså et helikopter med en sykepleier, for å ta blodprøve.

- Slik gjør vi alltid. Det finnes ingen andre muligheter, sier nærpolitisjef Rolf Edberg til Expressen.

- Men hvordan har det seg at dere har en promillekontroll midt ute i ødemarka, 15 kilometer fra nærmeste vei? spør avisa.

- Vi har stadig promillekontroller i det området. Raukasjø er svært populært blant scooter-førere.

44-åringen er dømt til en måneds fengsel for fyllekjøringen.

- Vi kommer til å anke saken. Min klient utgjorde ingen fare for andre enn ham sjøl, sier mannens forsvarer Gustaf Kahm.

Den svenske rikspolitisjefen Sten Heckscher sa seinest for noen dager siden at politiet prioriterer feil i økonomiske spørsmål.

- Det er en sykdom i politietaten at 90 prosent av tida går med til å diskutere hva de kunne gjort med penger de ikke har. De burde heller fundere over hva de kan gjøre med de 12 milliarder som de disponerer.