Svensk politi hjelper Tyra (1) i jakten på en forsvunnet bamse

- Jag saknar den jättemycket!

NALLE: Har du sett bamsen? Politiet i Södermalm la ut dette bildet på sin Facebookside. Foto: Polisen Södermalm/Facebook
NALLE: Har du sett bamsen? Politiet i Södermalm la ut dette bildet på sin Facebookside. Foto: Polisen Södermalm/FacebookVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En liten, forsvunnet svensk bamse, som tilhører Tyra (1) har denne uka blitt den store Facebook-snakkisen i vårt naboland.

«Har du sett min bamse? Jeg savner den kjempemye! Vær så snill å ring om du finner den», står det på plakaten, som politiet i Södermalm la ut på sin Facebook-side på søndag, sammen med en oppfordring om å spre etterlysningen.

Fra en kollega Til svenske Nyheter24 forteller Peter Magnusson fra politiet i Södermalm at det hele begynte da en kollega la ut bildet på sin Facebook-side.

- Han skreiv noe sånt som «Hjertskjærende, tenk å få være den som gir tilbake denne bamsen», sier Magnusson til Nyheter24.

Den bamsen forsvant i forrige uke, og Tyras mor, Kristin Blomqvist, bestemte seg for å henge opp en etterlysning, fordi at akkurat denne bamsen betyr mye for datteren.

- Hun får ikke sove godt uten bamsen, og hver morgen, når hun våkner, leter hun etter den, sier Blomqvist til Nyheter24.

Trøstegave I går la politiet igjen ut en oppfølger til saken. Den viser et bilde av lille Tyra, en politikvinne og en liten bamse.

- På grunn av at vår innsats for å finne bamsen hennes ikke gjorde at den ble funnet, har vi nå gitt Tyra vår maskott som trøst, står det på siden.

Maskotten er en liten bamse med politiuniform.

Politiet i Södermalm presiserer at bildet ble lagt ut av en politimann som var hjemme, og ikke på jobb. De ønsker å bruke Facebook til å vise personene bak politiuniformene som folk ser på gata og i nyhetsbildet.