Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk politi jakter på fire menn etter brutalt dobbeltdrap

Svensk politi har ennå ikke pågrepet noen etter det brutale kafémordet i drabantbyen Rinkeby i Stockholm. 

TO DREPT: To personer ble skutt og drept på en restaurant i Rinkeby nordvest Stockholm sent fredag kveld. Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB scanpix
TO DREPT: To personer ble skutt og drept på en restaurant i Rinkeby nordvest Stockholm sent fredag kveld. Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn i 20-årene, angivelig brødre, ble fredag kveld skutt og drept mens de satt og spiste, ifølge svenske medier.

Politiet opplyser at det er snakk om minst to gjerningsmenn, mens Aftonbladet skriver at politiet jakter på i alt fire menn.

- Det finnes mange teorier om hva som har skjedd, men vi vil ikke kjøre oss fast i ett spor, sier politiets talsmann, Mats Eriksson, til nyhetsbyrået TT.

Politiet kunne lørdag formiddag ikke bekrefte at ofrene var brødre ettersom de ennå ikke var identifisert.

Flyktet til oppvasken

Eieren av kafeen har fortalt til Aftonbladet at de to mennene ble beskutt da de satt og spiste ved ett bord. De flyktet deretter inn i oppvaskrommet, men gjerningsmennene skal ha fulgt etter dem, ifølge kaféeieren, som selv ikke skal ha vært til stede.

Ifølge Aftonbladets kilde ble ett av ofrene skutt i hodet. SVT opplyser at flere menn med maskingevær skal ha kommet inn på kafeen og skutt personene som satt ved et bord. To til tre gjerningsmenn i 20-25-årsalderen forlot åstedet i en hvit bil, oppgir samme kilde. De skal ha brukt både automatvåpen og pistol.

Politiet vil verken bekrefte eller avkrefte opplysningene.

Storstilt jakt

Politiet fikk melding om skuddene nordvest i Stockholm like før klokka 22 fredag kveld. Utover natten jaktet store politistyrker på gjerningspersonene.

- En person er kjørt til sykehus og får behandling for mindre skader. Der er vi også, for å finne ut hvordan det hele henger sammen, sier politiets pressetalsperson Towe Hägg.

Ifølge TTs fotograf var flere hundre mennesker samlet i området sent fredag kveld.

- Det var mange ungdommer, men også mange kvinner, sier han.

Politiet opplyser at folk kastet gjenstander mot patruljene som rykket ut til åstedet. Situasjonen har nå roet seg.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!