Svensk politi jakter på pyroman

Politiet i Örebro vil ta brannstifter som har tent på en rekke hus, også med dødelig utfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Pyromanen ses i forbindelse med en rekke store branner i sommer i Örebro. Flammene skal ha rammet villaer og boliger med familier, sist en toårig gutt som omkom forrige uke, melder svensk TV. 

Politiet har funnet slående likheter mellom branner fra desember 2003 til august 2005.

- Dette her er ingen guttestrek med flere innblandede. Det er en pyroman vi søker og det finnes all grunn for mennesker å være oppmerksomme, sier kriminalinspektør Peter Springare til den svenske avisen Nerikes Allehanda.

Politiet mener å ha funnet et tydelig mønster, og bekrefter nå at det går en pyroman løs i Örebro.

Liten gutt omkom

Den verste brannen hittil var den forrige uke der en toårig gutt omkom i Brickeberg. I forhold til antall branner, er det den nordre delen av Örebro som er verst utsatt, skriver Nerikes Allehanda. Allikevel har det på forsommeren vært påtente branner andre steder.

Brannene skal ha begynt ved kvelds- eller nattestid.

Listen over de påsatte brannene begynner med en brann på Strandvägen i Rynninge desember 2003 der en villa ble totalskadet. Etter denne følger en rekke branner, store og små, nord i Örebro. I det siste har det vært branner i blant annet Brickeberg og Markaskogen.

Svensk politi jakter på pyroman

- I mange tilfeller begynner brannen på en balkong eller terrasse. Det handler både om villaer og flerfamiliehus, om småbranner og slike med et alvorligere forløp, opplyser Springare.

Til Nerikes Allehanda sier kriminalinspektøren at det har kommet inn flere tips, men at ingen av dem har pekt mot en spesiell person. Politiet kontrollerer nå personer som tildigere har vært innblandet i brannstiftelser.