BRUKER E6: Skandinavisk politi har lenge samarbeidet om å stoppe narkotikatransport på Europavei 6. Foto: Thomas Johansson / SCANPIX
BRUKER E6: Skandinavisk politi har lenge samarbeidet om å stoppe narkotikatransport på Europavei 6. Foto: Thomas Johansson / SCANPIXVis mer

Svensk politi jakter polske narkosmuglere på vei til Norge

Kontrollerer trafikken på vestkysten. Skal være bevæpnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre bevæpnede polske amfetaminsmuglere har vært på vei til Norge i hver sin bil, melder svenske GT og Expressen.

Det er polsk Interpol som skal ha slått alarm, melder avisa.

De tre narkotikasmuglerne skal ha startet kjøringen mot Norge fra den polske havnebyen Stettin og har som mål å ta seg gjennom Tyskland, Danmark og Sverige før endestasjonen i Norge. Det står i en melding som skal være sendt fra polsk Interpol i Warszawa, ifølge GT, som kjenner innholdet i meldingen.

Svensk politi vil ikke uttale seg, men kommenterer denne smuglerruten generelt.

- Dessverre er ikke dette noe nytt fenomen. Vi har hatt et nært samarbeid med politiet i København og Oslo siden 80-tallet og har tidligere kalt dette for E6-samarbeidet. Målet er å få tak i de ulike kurerene som kjører narkotika, sier politimester Klas Friberg til avisa.

Polsk politi later til å ha ganske god oversikt over de tre kurerene: De skal være født mellom 1978 og 1989, være polske statsborgere og kjenninger av politiet. Alle tre kjører i SUV'er og har forlatt den polske havnebyen med to timers mellomrom.

Friberg understreker at politiet på Båhuslen-kysten ofte får tips om kommende forbrytelser, men at de ikke alltid blir gjennomført.

DE MISTENKTE: Dette er de tre mistenkte narkosmuglerne, ifølge GT og Expressens kilder. Faksimile: Expressen
DE MISTENKTE: Dette er de tre mistenkte narkosmuglerne, ifølge GT og Expressens kilder. Faksimile: Expressen Vis mer