Svensk politi jobber mot klokka

Det blir de nærmeste dagene ingen nye avhør av 35-åringen som er mistenkt for drapet på utenriksminister Anna Lindh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannens forsvarer, advokat Gunnar Falk, har reist til utlandet i et par dager og fått beskjed om at det foreløpig ikke er behov for nye avhør, skriver avisen Dagens Nyheter søndag.

Politiet holder kortene tett til brystet og har i helgen ikke gitt nye opplysninger til pressen. De jobber nå intenst for å komme videre i etterforskningen før varetektsfengslingen av 35-åringen utløper fredag.

Nytt plagg

Svenske aviser kom søndag likevel med nye opplysninger i saken, gitt av anonyme kilder. Ifølge Expressen sjekker politiet nå et plagg som er funnet på veien der gjerningsmannen skal ha flyktet etter å ha knivstukket Lindh på varehuset NK i Stockholm onsdag for halvannen uke siden.

Funnet skal kunne kobles til fotballklubben Djurgården IF, som 35-åringen er en ivrig supporter av. Funnet av plagget er blitt holdt hemmelig, men anses som interessant, hevder en kilde overfor avisen.

Kamerat testet

Samtidig har politiet tatt DNA-tester av 35-åringens kamerat, som lørdag ble innkalt til avhør. Den mistenkte skal ha overnattet hos kameraten natten før og etter drapet, og kameraten kom i politiets søkelys fordi hans forklaring ikke stemmer overens med vitnebeskrivelser.

Politiet har allerede fått resultater av DNA-prøvene som ble tatt av 35-åringen, og som de håpet ville stemme overens med en caps funnet ved NK. Men trolig er de tekniske bevisene svake, siden politiet kun oppga skjellig grunn til mistanke, den svakeste form for mistanke, da de ba om varetektsfengsling.

Ny mann?

Ifølge Aftonbladet leter politiet nå etter en ny mann i 30-årene.

- Mannen er dømt for vold, og er helt klart i stand til å utføre et knivdrap, sier en kilde til avisen.

Han skal blant annet ha blitt dømt for grov mishandling med en øks.

Personen som ble filmet av overvåkingskameraer inne på NK, er fortsatt ikke identifisert. Den fengslede 35-åringen ligner på mannen, men politiet har ikke kunnet bekrefte at det er ham.

Tipstørke

Etter at bildene ble offentliggjort forrige uke, er det kommet inn færre tips enn ventet. Pågripelsen av 35-åringen har ført til at antall tips har sunket ytterligere. Det etterlyses nå nye vitner, men politipatruljen som lørdag tok oppstilling utenfor NK for å ta imot nye tips, var stort sett arbeidsløs:

- Vi har ikke tatt imot ett eneste tips. Jeg tror ikke det kommer noen heller, sier politiinspektør Stefan Lund til Dagens Nyheter.

NTB