Svensk politi leter etter væpnede ranere i Norge

Har tillatelse til å ta seg over grensa etter gårsdagens brutale ran i Töcksfors.

TUNGT BEVÆPNET: De tre ranerne forlater her åstedet, bevæpnet med automatvåpen. De forsvant i Volvoen på bildet. Foto: MORGAN SAHLIN / NTB SCANPIX
TUNGT BEVÆPNET: De tre ranerne forlater her åstedet, bevæpnet med automatvåpen. De forsvant i Volvoen på bildet. Foto: MORGAN SAHLIN / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De væpnede gjerningsmennene er fremdeles på frifot etter gårsdagens brutale bankran i det svenske grensetettstedet Töcksfors. Ranerne forsvant i retning Norge, og store svenske politistyrker leter nå etter dem i grenseområdet - også på norsk side.

- Vi er jevnlig i kontakt med norsk politi og har tillatelse til å gå over grensa ved behov, sier Leif Hultman, pressetalsmann for politiet i Värmland, til Dagbladet.

Han opplyser at den svenske letestyrken omfatter et helikopter, som også flyr inn i norsk luftrom, skulle det trengs.

Norge forpliktet Det er Østfold politidistrikt som har den løpende kontakten med svensk politi i denne saken. Distriktets operasjonsleder Villy Meier bekrefter at svenskene kan operere i Norge.

- Vi er gjennom Schengen-avtalen og nordisk avtaleverk forpliktet til dette, i forståelse mellom politiet i de to landene. I denne situasjonen forholder vi oss til svenskenes ønsker og anmodninger, sier Meier til Dagbladet.

Han gir et eksempel:

- En biljakt på svensk side kan fortsette også på vår side av grensa - men politimesteren (eller stedfortrederen, som regel operasjonslederen, red.anm.) i det norske politidistriktet skal være orientert, og har adgang til å avbryte biljakten dersom han ikke finner den forsvarlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer