SOMMERHUS: Svensk politi ransaket dette sommerhuset i Värmland tidligere denne uka. Foto: Jacques Hvistendahl
SOMMERHUS: Svensk politi ransaket dette sommerhuset i Värmland tidligere denne uka. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Svensk politi ransaket Eirik Jensens sommersted

19 «økonomiske dokumenter» er beslaglagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TORSBY (Dagbladet): Svensk politi gikk til aksjon mot politileder Eirik Jensens sommerhus i Värmland tidligere denne uka, skriver Aftenposten.

I et dokument til retten i Värmland opplyser den svenske påtalemyndigheten at det er gjort 19 beslag på eiendommen. Dokumentene skal være av betydning for etterforskningen av politilederen i Norge.

- Det er tatt beslag av dokumentasjon. Man kan kalle dette økonomiske dokumenter, opplyser statsadvokat Per Svensson i påtalemyndigheten i Karlstad.

Eiendommen ligger ved enden av en skogsvei utenfor Torsby. Jensen skal ha kjøpt eiendommen i 2011, og forklart at formålet for kjøpet var jaktinteresse.
 
- Han fortalte meg at han var politi, og kjøpte stedet fordi han var interessert i jakt, sier Eva-Gun Nyqvist ved eiendomsmeglingsselskapet Torsbymäklaren til Dagbladet.
 
Nå er det ryddig og ordnet rundt det røde hovedhuset, som er omkranset av et fjøs, en løe, en utedo, to små gjestehytter, en steinkjeller og det som kan se ut som en badstu. I tillegg er det en nypåbegynt garasje på eiendommen.

Beslaget ble gjort etter begjæring fra den norske Spesialenheten for politisaker.

Formelt må svensk politi ha en rettslig kjennelse for å kunne utlevere materialet til Norge, påpeker NTB.