Svensk politi rydder romleir i Malmö

En politibetjent skal være skadet.

HATSK STEMNING: Flere svenske medier melder om hatsk stemning, etter at politiet tirsdag morgen begynte å rydde en romleir i Malmö. Foto: Drago Prvulovic / TT / NTB Scanpix
HATSK STEMNING: Flere svenske medier melder om hatsk stemning, etter at politiet tirsdag morgen begynte å rydde en romleir i Malmö. Foto: Drago Prvulovic / TT / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi startet ved 04-tida tirsdag morgen å rydde en romleir i Malmö, der et hundretalls fattige EU-migranter oppholder seg, melder NTB. En politibetjent skal ha blitt skadd i aksjonen.

- Det var en person som ikke fulgte beskjeden fra politiet om å forlate stedet, i stedet utøvet han motstand. En politibetjent fikk lettere skader, og personen har blitt pågrepet for å ha motsatt seg arrest, sier politiets pressetalsmann Lars Förstell til svenske DN.

Politiet satt opp sperringer i området rundt teltleiren, før de kjørte fram en rekke politibusser, melder NTB. Stemningen på stedet er ifølge den svenske avisa Expressen hatsk, men ikke aggressiv. 

Det har tidligere blitt bestemt at teltleiren skulle tømmes innen klokka 16.00 søndag, men ifølge Expressen var det fortsatt rundt 100 romfolk i leiren søndag. 

Mellom 50 og 100 aktivister hadde samlet seg ved leiren, og de forsøkte å holde fast romfolk som ble fraktet bort av politiet, melder NTB.

- Vi vil at de skal gis den menneskelige retten på et tak over hodet og et noenlunde sanitært bomiljø, og at de ikke skal bli kastet ut uten en anstendig prosess,sier aktivist Simona Tegman til DN.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram