Svensk politi skjøt knivmann i foten

Væpnet aksjon midt i Stockholm sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svensk politi havnet i like etter midnatt i skarp konfrontasjon med en truende mann bevæpnet med kniv på Stureplan i Stockholm sentrum.

Selv om det råder forvirring rundt de faktiske omstendighetene, bekreftes det fra politihold at mannen ble skutt i foten.

- Jeg vet ikke så mye enn så lenge. Akkurat nå gjennomfører vi tekniske undersøkelser på åstedet og innhenter vitneutsagn, sier jourhavende Jens Mårtensson i Stockholms-politiet til Aftonbladet.se.

Skuddepisoden inntraff midt i et av den svenske hovedstadens mest populære utelivsområder, og én person er pågrepet i forbindelse med hendelsen.

Øyenvitner sier at mannen oppførte seg «meget aggressivt» med kniv, og at han ble overmannet av politiet etter å ha blitt skutt i foten.

Det tilbakevises imidlertid at det ble skutt direkte mot knivmannen.

- Han trakk kniven mot politiet, og derfor ble det skutt et varselsskudd i luften. Om han ble truffet av kulen, kommer det av at den har falt ned igjen etter varselsskuddet. Tyngdelovene er slik at kulen kommer ned før eller senere, sier talskvinne Carina Nilsson i politiet til den svenske avisen.

(Dagbladet.no/NTB)

Svensk politi skjøt knivmann i foten