FUNNSTED: I en brønn på en gård i Hörby i Skåne ble liket av Jacob Tillman (24) funnet i august i år. Han har vært savnet siden 1998. Nå slår svensk politi drapsalarm. Foto: IBL Bildbyrå / NTB Scanpix 
FUNNSTED: I en brønn på en gård i Hörby i Skåne ble liket av Jacob Tillman (24) funnet i august i år. Han har vært savnet siden 1998. Nå slår svensk politi drapsalarm. Foto: IBL Bildbyrå / NTB Scanpix Vis mer

Forsvant i 1998:

Svensk politi slår draps­­alarm etter at liket av Jacob (24) ble identifisert

Ble funnet i en brønn i Skåne i august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da skjelettet etter et menneske ble funnet i en brønn på en gård utenfor Hörby i Skåne 21. august i år, slo svensk politi alarm.

Nå har de identifisert levningene, og konkludert med at de stammer fra en 18 år gammel forsvinningssak fra 1998.

Da forsvant 24 år gamle Jacob Tillman fra Höganäs nordvest i Skåne.

Det melder svenske Expressen.

Etterforsket som drap

Politiet har alltid antatt at det dreide seg om et drap, og etterforsket forsvinningen som en drapssak siden 1999.

Nå har samme obduksjon som identifiserte Tillman også stadfestet en gang for alle at 24-åringen ble drept, ifølge avisa. Politiet har som følge av funnet og obduksjonen, gjenåpnet drapssaken.

JACOB TILLMAN: 24 år gamle Tillman forsvant i november 1998. Nå har politiet identifisert liket etter ham. Foto: Svensk politi
JACOB TILLMAN: 24 år gamle Tillman forsvant i november 1998. Nå har politiet identifisert liket etter ham. Foto: Svensk politi Vis mer

- Siden jeg leste de første artiklene om hva man hadde funnet i brønnen, ante jeg at det kunne handle om min sønn. Jeg vet at de siste sporene etter ham opphørte i Hörby, sier Jacob Tillmans far til Expressen.

- Det føles bare sørgelig, legger han til.

Tillman forsvant den 26. november i 1998. Den siste observasjonen av ham ble gjort da han leverte sin tre år gamle sønn hos Tillmans mor. Det er antatt at den drepte skal ha hatt kontakter i kriminelle miljøer, skriver Expressen, men dette er ikke bekreftet.

Pakket i plast

Levningene ble pakket inn, ifølge politiet, og ble funnet i bunnen av brønnen da den ble renset 21. august i går.

Da ble gården sperret av, og mandag gikk politiet ut med informasjonen i en pressemelding.

De opplyser samtidig at det er en «Cold Case»-gruppe som nå skal håndtere etterforskningen.

Pressetalsmann Robert Loeffel i det svenske politiets region syd, kaller identifiseringen for svært viktig i den videre etterforskningen.

- Det betyr mye. Siden 1999 har man etterforsket dette som et drap, men saken har blitt kald siden liket aldri ble funnet. Nå er drapsetterforskningen gjenopptatt, sier han til Expressen.

Loeffel kjenner ikke til hvorvidt noen er pågrepet, mistenkt eller bragt inn for avhør i forbindelse med identifiseringen.

Gården liket ble funnet på, har vært forlatt i flere år, ifølge Expressen.

På tomta var det et bolighus, en stall og et uthus, og ifølge naboer skal det ha kommet en «merkelig og ubehagelig lukt» fra den øde gården fra tid til annen.