- Svensk politi stilte til start i ulovlig gateløp

- Forkastelig, sier politisjefen i politibilens distrikt.

 Svensk politi kjørte om kapp med en bil under et ulovlig gateløp utenfor Stockholm.
Svensk politi kjørte om kapp med en bil under et ulovlig gateløp utenfor Stockholm.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en video som svenske Expressen har fått tak i kan man se hvordan en politibil stiller til start i et illegalt gateløp utenfor Stockholm.

En sølvgrå Hyundai står klar til start idet den noe uventede motstanderen stiller opp ved siden av den.

- De lo til den andre føreren og ga full gass. Det er ingen tvil om at de visste hva det dreide seg om, sier et vitne til avisen.

Sjokkert politisjef Gabriella Åslund er stasjonsbefal i Södertörns-politiet. Hun har vanskelig for å tro det hun hører når Expressen forteller henne om hendelsen.

- Det er jo ikke riktig klokt, og i politisammenheng så er det jo forkastelig, om det er som det blir framstilt, sier hun til avisen.

Den aktuelle strekningen hvor politibilen stilte til start er godt kjent av politiet i området. Det er en strekning på vel 640 meter som er kjent for å anvendes til mindre lovlydige formål.

Politiet rykker stadig ut til stedet for å løse opp ansamlinger av fartsglade lovbrytere. Denne gangen valgte de dog en noe annen vri.

- Vår oppgave er jo å oppløse og forhindre det her, sier Åslund som tydeligvis mener at hendelsen er uheldig.

Premiepenger Arrangøren, en mann som omtales som mr. D, sier at politiet ikke var deltager i det ulovlige løpet. De kjørte med andre ord ikke om potten på 200 000 svenske kroner med Volkswagen Passaten sin.

Den normalt sett så formelle politimyndigheten skal ha stilt i et uformelt løp mellom de som faktisk kjempet om premiepotten.

- Jeg forstår ikke hva de tenker på som representanter for loven. Alle stod jo med mobiler og filmet, sier herr D.

Vant mot Hyundaien I videoen som Expressen har lagt ut så ser man at Hyundaien får den beste starten, men blir innhentet, om enn på noe uvanlig vis, av politibilen.

- Jeg kom raskere avgårde, men våget ikke å kjøre fortere enn 50, sier føreren av Hyundaien til Expressen.