Svensk politi tiet om overgrep mot unge jenter på festival

Da: - Det gikk ganske rolig for seg. Nå: - Det er et ømt punkt.

KÖLN-EFFEKTEN:  Trakasserinegene i nyttårskaoset i Köln (her fra den store demonstrasjonen sist lørdag) har nå utløst nye opplysninger om at svensk politi har dysset ned overgrep mot unge jenter på festivaler i Stockholm de to siste somrene. Foto:  OLIVER BERG, DPA/NTB Scanpix.
KÖLN-EFFEKTEN: Trakasserinegene i nyttårskaoset i Köln (her fra den store demonstrasjonen sist lørdag) har nå utløst nye opplysninger om at svensk politi har dysset ned overgrep mot unge jenter på festivaler i Stockholm de to siste somrene. Foto: OLIVER BERG, DPA/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svensk politi kjente til at guttegjenger forulempet jenter på en stor ungdomsfestival i to år på rad, men utad ble det sagt at festivalen gikk ganske rolig for seg.

All oppmerksomheten rundt gjengovergrepene i Köln har brakt probleme rundt den svenske festivalen opp til overflaten

Dagens Nyheter har avslørt at overgrepene på festivalen We are Sthlm ikke var med i politiets offisielle rapportering etter festivalen.

- Dette er et ømt punkt, noen ganger tør vi ikke å si det som det er, fordi vi tror at det tjener Sverigedemokraternas sak. Dette må vi ta innover oss her i politiet, sier politisjef Peter Ågren til DN.

Interne logger Politisjefen hevder overfor nettstedet Nyheter i dag at han ikke har uttalt seg om Sverigedemokraterna spesielt, men avviser ikke resten av sitatet.

Dagens Nyheter har hatt tilgang til interne logger som hver dag ble sendt til politiet om hva som hadde hendt på festivalen.

De første meldingene om seksuelle overgrep mot kvinnelige besøkende kom tidlig, skriver avisa, som slår fast at dette ikke var med da stockholmspolitiet oppsummerte festivalen i etterkant.

Problematikken med yngre menn som trakasserer unge jenter i publikum er tilbakevendende, kom det fram av loggen fra august i fjor. Det hele gikk ifølge Dagens Nyheter så langt at politiet vurderte å gjøre en kjønnsoppdeling av publikum.

Unge utenlandske menn Ifølge DNs kilder var gjerningsmennene ofte unge utenlandske menn som kom til Sverige uten foreldre. Politiet oppgir at det hovedsakelig skal ha dreid seg om en gruppe flyktningungdom fra Afghanistan.

Drøyt 200 gutter og unge menn ble bortvist fra festivalområdet i Kungsträdgården i løpet av fem dager sist sommer. Ingen av dem ble straffet.

- Vi burde absolutt ha skrevet og fortalt om dette, uten tvil. Hvorfor det ikke skjedde, vet jeg ikke, sier stockholmspolitiets pressesjef Varg Gyllander til DN.

(NTB/Dagbladet).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer