OMSTRIDTE MENINGER:  Til tross for de ekstreme synspunktene ble Dahlman akseptert som kandidat for Kristendemokratene (KD) til riksdagsvalget i Nord Västra Götaland i høst, og han fortalte under nominasjonsprosessen at han deler partiets verdier, skriver svenske Expressen.
OMSTRIDTE MENINGER: Til tross for de ekstreme synspunktene ble Dahlman akseptert som kandidat for Kristendemokratene (KD) til riksdagsvalget i Nord Västra Götaland i høst, og han fortalte under nominasjonsprosessen at han deler partiets verdier, skriver svenske Expressen.Vis mer

Svensk politiker: - Homofile kommer ikke til himmelen

- Homofili er en synd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det skriver den svenske pastoren og politikeren Tommy Dahlman, 49, i en artikkel i den svenske kristne avisa Dag.

Til tross for de ekstreme synspunktene ble Dahlman akseptert som kandidat for Kristendemokratene (KD) til riksdagsvalget i Nord Västra Götaland i høst, og han fortalte under nominasjonsprosessen at han deler partiets verdier, skriver svenske Expressen.

- Hvor vanskelig det enn høres ut, må vi være klar over at Bibelen sier at homofili er en synd, sier pinsepastoren, ifølge den svenske avisa.

Refererer til bibelen Tommy Dahlman fortalte om dette synet sammen med 21 andre pastorer i et innlegg i den kristne avisa.

- Vi kan ikke unngå å fortelle folk hva Bibelen faktisk sier. Ifølge Bibelen er det å praktisere homofili en synd. Vi må fortelle sannheten, selv om det gjør vondt, skriver dem.

Dahlman mener de homofile ender opp i Helvete, om man ikke spør om tilgivelse til sin gud.

- Alle kan gjøre feil og motta Guds tilgivelse, men den som fortsetter å synde vil ikke komme til himmelen, sier han.

- Kommer de homofile til Helvete?

- Ja, slik må det være. Det er en dobbel effekt.

- Det høres ganske hardt og ukjærlig ut?

- Ja, og jeg er den første til å innrømme, men Bibelen er ikke en roman.

- Og muligheten for en homoseksuell er da å leve i sølibat?

- Ja det er det.

Hans politiske liv Tommy Dahlman er som nevnt kandidat for partiet Kristendemokratene. Leder for valgkomiteén i partiet ønsker å skille på privatliv og politikk.

- Det å si at homofili er en synd i det politiske liv ville diskvalifisert ham, men hvis han i sitt private liv gjør det, så er det en annen sak. Jeg ønsker ikke å sitte og dømme andre mennesker, sier Urban Eklund, som i slutten av 2013 foreslo Tommy Dahlman som kandidat.

- Hvordan vet du at dine kandidater deler KDs kjerneverdier?

- De får det spørsmålet under intervjurunden med nomineringskomiteén.