Svensk politiker brukte 275.000 - uten kvitteringer

En ny svensk politiker har havnet på svenske avisforsider for å ha rotet med kredittkortet hun har fått av den svenske Riksdagen. Yvonne Ruwaida har handlet for 275.000 kroner uten å levere en eneste kvittering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv hevder hun at kvitteringene finnes i en eske, skriver svenske Aftonbladet. Men selv om hun har fått gjentatte purringer på å levere kvitteringene siden oktober i fjor, er de fremdeles ikke fremvist.

Reglene tilsier at kortet kan brukes mot at kvitteringer leveres i etterhånd, men Yvonne Ruwaida har aldri levert en kvittering. Nå skal reglene skjerpes, skriver Aftonbladet.

At Miljøpartiets Yvonne Ruwaida er partiets representant i budsjettsaker, gjør ikke saken bedre.

- Jeg har ganske enkelt ikke hatt noe bra system. Jeg har hatt kvitteringer i min lommebok og siden i en haug og siden har det ikke, ja siden har det liksom føltes veldig slitsomt å skulle sortere alle sammen, sier hun til Aftonbladet.

Kvitteringer for flere år tilbake er rett og slett ikke levert. Og det begynner å bli store summer. I 1999 kjørte hun for eksempel drosje for 70.000 svenske kroner.

Til Aftonbladet bekrefter Ruwaida at hun ikke har levert en eneste kvittering siden hun ble valgt inn i Riksdagen i 1994.

Men nå skal alt bli bedre, lover politikeren.

- Jeg har skaffet meg en bok som jeg har med meg hele tiden, der legger jeg inn alt. Og så har jeg med meg teip, sier Yvonne Ruwaida til Aftonbladet.

<B>LOVER Å SKJERPE SEG: Etter å ha brukt Riksdagens kredittkort siden 1994, uten å levere en eneste kvittering, lover Yvonne Ruwaide å bli flinkere.