Svensk politiker tar Breivik i forsvar

Trekker seg fra politikken og er suspendert fra lærerjobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den svenske politikeren Marie Stensby har uttrykt støtte til og nærmest beundring for Anders Behring Breivik i et debattforum på nettet.

Stensby, som inntil tirsdag hadde flere sentrale verv i partiet Sverigedemokraterna, mener at Breivik har mye å lære det svenske folket, ifølge Expressen.

«Det kan finnes en og annen gærning i Norden, som etter hvert, i historiens lys, kan komme til å bli mer verdsatt», lyder en av kommentarene som Stensby har lagt ut på det fremmedfiendtlige nettstedet Avpixlat.

Hun tar avstand fra terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya, men gir samtidig uttrykk for stor forståelse for Breiviks tankegods, melder den svenske avisen.

«Gutten er langt ifra noen idiot», skriver hun.

- Mye sant I en annen kommentar i forbindelse med Breiviks forklaring under rettssaken, konkluderer hun med at «det i det store og hele er en god tale, som inneholder mange tungt fordøyelige sannheter».

Expressen har denne uken avslørt identiteten til tusenvis av personer som har lagt ut anonyme kommentarer på nettsteder preget av hatretorikk mot blant annet innvandrere og muslimer. Blant dem er ti sverigedemokrater, hvorav flere har politiske verv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer