Svensk politiker voldtok datter

En svensk politiker fra Kristendemokratene er dømt for voldtekt mot sin egen fosterdatter og overgrep mot tre andre jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske lokalpolitikeren i 50-åra ble i dag dømt til sju års fengsel for overgrepene, som skal ha foregått over lengre tid fra til 1997. Både voldtektene og overgrepene skal ha vært av svært grov karakter og skjedde mens jentene var mellom 12 og 14 år, skriver Aftonbladet.

Mannen, som har vært kristendemokratisk kommunepolitiker et sted i midt-Sverige, anses også av retten for å være uskikket for å inneha politiske verv i framtida.

Nektet

Under rettssaken nektet mannen for overgrepene, men retten valgte å tro på den nå 20 år gamle jenta som mannen var fosterfar for.

Jenta har forklart at mannen forgrep seg på henne allerede første natten etter at hun hadde flyttet inn hos sin nye fosterfamilie. Da kom han krypende opp i senga til henne der han tvang til seg samleie.

I alt ble han dømt for tre tilfeller av voldtekt mot henne. Mannen ble også dømt til å betale henne 225 000 kroner i erstatning. I dommen heter det at overgrepene skjedde på en spesielt nedverdigende måte og at han på en kynisk måte har utnyttet den tilliten jenta har hatt overfor ham som far.

Sprit

Dommen omfatter også overgrep mot tre av fosterdatterens venninner. Forgripelsene skjedde i mannens hjem. Mannen har tyllet i jentene sprit før han begynte å klå på dem.

Dagbladet.no