Svensk politimester siktet for voldtekt

Nettverk av menn har utnyttet unge kvinner seksuelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En tidligere politimester i Sverige er siktet for flere tilfeller av voldtekt av barn. Saken er under opprulling, og omfatter trolig flere menn som har utnyttet unge kvinner seksuelt.


Statsadvokat Håkan Roswall har bedt om varetektsfengsling av mannen, som er siktet for flere tilfeller av voldtekt og forsøk på voldtekt av barn.

Torsdag ettermiddag fikk Roswall medhold i Södertörns tingsrätt.

Mannen er siktet for å ha voldtatt en ung kvinne januar i fjor, og for voldtektsforsøk mot flere barn.


Skulle treffe jente

Den tidligere politimesteren ble pågrepet på et hotell i Falun mandag denne uken. Ifølge politiet hadde mannen reist til byen for å treffe en mindreårig jente som han planla å voldta.

Mannen har ifølge svenske medier en lang karriere med flere høye stillinger i både politiet og i rettsvesenet.

Ifølge Aftonbladet.se har mannen kommet i kontakt med sine ofre på internett.

I forbindelse med pågripelsen av mannen ble det foretatt ransakelse av mannens bolig, kontor og hytte, og flere gjenstander er beslaglagt. Blant dem er en bag som inneholdt utfordrende klær og sexleketøy.

Mannen sier ifølge sin forsvarer at han er uskyldig.


Kjente svensker

Ifølge svenske medier er ikke den tidligere politisjefen den eneste i politiets søkelys. Saken er under opprulling og en rekke andre personer vil trolig bli pågrepet i saken i tiden framover.

Etter det nyhetsbyrået TT erfarer har flere av de som nå er mistenkt kjøpt sex av prostituerte eller tvunget seg til sex. Minst en skal er en svært kjent mann i Sverige.

Det er straffbart å kjøpe seksuelle tjenester i Sverige.

(NTB)