Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk politiprofessor utlover en million i dusør

For navnet på drapsmann i åtte år gammel dobbeldrapssak.

FRA EGEN LOMME: - Om det kniper og ingen andre er villige til å betale, så gjør jeg det, sier professor i kriminologi, Leif GW Persson. Foto: JONAS LEMBERG
FRA EGEN LOMME: - Om det kniper og ingen andre er villige til å betale, så gjør jeg det, sier professor i kriminologi, Leif GW Persson. Foto: JONAS LEMBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har en million å bruke på det, sier politimann og professor i kriminologi, Leif GW Persson.

Om morgenen 19. oktober i 2004 ble Mohammed Ammouri (8) brutalt drept med kniv i et villastrøk i Linköping i Sverige, like etter drepte gjerningsmannen Anna-Lena Svensson (56) som antas å ha vært vitne til mordet.

Ammouri ble drept på vei til skolen, han ble stukket i halsen og døde idet han ankom sykehuset. Anna-Lena Svensson ble stukket i magen, 15 meter fra hvor Mohammed ble angrepet. Hun døde på operasjonsbordet.

Politiet fant en caps på stedet, samt butterflykniven som ble brukt til å drepe de to. DNA fra gjerningsmannen ble funnet på begge deler. 

- Noen vet
- Det eneste vi mangler er et navn, sier GW Persson.

GW Persson har selv jobbet med saken, som så langt ikke har resultert i noen pågripelser. Nå håper han den rundhåndede dusøren skal bidra til å finne morderen.

- Jeg synes en million er en fin rund sum, og jeg håper det kan lokke frem noen.

Etterforskningen som har pågått de siste åtte årene koster vel fire millioner kroner hvert år. Så om dette løser saken, er det vel anvendte penger, mener GW Persson.

- Dersom det kniper og ingen andre er villige til å betale så gjør jeg det. Og det var en åtte år gammel gutt, og en kvinne som ble drept. Det finnes verre ting å bruke penger på.

- Tror du belønningen vil gi resultater?

- Jeg er overbevist om at noen der ute vet hvem gjerningsmannen er. Det kan være noen i familien, eller venner. Opplysningene kan selvsagt gis anonymt, understreker professoren.

Et tusentalls personer har avgitt DNA i saken, men uten resultater.

- På en eller annen måte har gjerningsmannen holdt seg under radaren, jeg tror det er en fyr som oppfattes som normal av sine omgivelser, har GW Persson uttalt tidligere.