Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Svensk prest veltet gravstøtter

Tidligere prest er mistenkt for terrorisering av gravstøtter, i tillegg til forsøk på mordbrann ved et kapell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En tidligere prest mistenkes for å ha veltet gravstøtter utenfor Skellefteå i Sverige og for å ha forsøkt å tenne på et kapell.

Mannen, som er i 60-årsalderen, var tidligere prest i Luleå. Han er fortsatt ansatt i Den svenske kirke, men får ikke lenger praktisere som prest, skriver Aftonbladet.

Tidligere i uka oppdaget vektere at mannen var i ferd med å skjende gravsteder på en kirkegård i Österjörn.

- Plutselig så vi at han herjet rundt blant gravstenene. Da vi undersøkte nærmere så vi at han hadde veltet en gravsten og forsøkte å skjule den under snøen, forteller vekteren Christoffer Stenberg (22) til Aftonbladet.

Den tidligere presten mistenkes nå for flere uoppklarte tilfeller av gravskjending i området, samt for forsøk på mordbrann ved et kapell, skriver den svenske avisa.

En rekke gravstener et fjernet og senere funnet skjult, noe som har gått sterkt inn på mange i lokalsamfunnet.

- Det har vært slitsomt. Alle i byen er urolige og mange har ringt for å høre om gravene til deres slektninger er blant dem som er ødelagt, forteller Stenberg.

Den tidligere presten ble i høst pågrepet, mistenkt for å ha satt fyr på et kapell i Norrbotten, men ble senere løslatt som følge av mangel på bevis.

Denne uka ble han pågrepet på nytt, mistenkt for brudd på gravfreden og for tyveriforsøk fra kirken i Österjörn. Mannen blånektet i avhør og ble deretter løslatt.

- Men vi opprettholder mistankene mot ham, understreker en talsmann for politiet i Skelleftå.

(NTB)
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media