HOLDER SAMMEN: I dag har det svenske paret fra Rydebäck, et tettsted i Helsingborg, all grunn til feire. Lennart Ingers fyller 100 år og på søndag fyller hans kone gjennom 75 år 103. Foto: Privat
HOLDER SAMMEN: I dag har det svenske paret fra Rydebäck, et tettsted i Helsingborg, all grunn til feire. Lennart Ingers fyller 100 år og på søndag fyller hans kone gjennom 75 år 103. Foto: PrivatVis mer

Svensk rekordpar: Lennart (100) og Ingeborg (102) avslører hemmeligheten

Paret har vært gift i 75 år og i dag er de begge over 100 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag har det svenske paret fra Rydebäck, et tettsted i Helsingborg, all grunn til feire. Lennart Ingers fyller 100 år og på søndag fyller hans kone gjennom 75 år 103.

- Vi har vært gjennom mye, hvis man ser tilbake. Men det har ikke vært noen store vanskeligheter, sier Lennart Ingers til Helsingborgs Dagblad

Sport er svaret Den svenske avisen skriver at paret møttes i 1937 og ble gift i 1939. I fjor høst feiret de sin 75. bryllupsdag.

- Det er nok ganske uvanlig at man er gift så lenge, men det har gått bra, forteller Lennart Ingers, som legger til at sport har vært en viktig del av forholdet.

Ingeborg er den eldste levende olympier og deltok i OL i 1932 i Los Angelsen og i 1936 i Berlin. Også ektemannen Lennart var en aktiv idrettsuttøver i sine yngre dager. Som gymnast. Han hadde også planer om sommer-OL i Los Angeles i 1932, men skadet kneet like før uttaket. Etter at de la OL-karrierene på hylla gikk de over til seilkonkurranser i stedet.

- Jeg har kjørt Sjælland Rundt 34 ganger. "Kickan" har seilt Sjælland Rundt 25 ganger, sier Lennart og bruker kallenavnet som kona fikk under sin storhetstid som stuper.

Sammen har paret tre barn, en datter og to sønner.

Verden lengste ekteskap Selv om 75 år er lang tid, finnes det fortsatt ektepar som har feiret både platinabryllup (80 år) og granittbryllup (90 år).

Karam (109) og Kartari (102) Chand er ett av dem. De ble gift den 11. desember 1925 og holder i dag rekorden for lengste ekteskap. De har vært gift i 89 år og møttes i India da de var ungdommer. I dag bor de i Yorkshire i Storbritannia, har åtte barn, 27 barnebarn og enda flere oldebarn. 

- Vi har alltid spist god, sunn mat, det er ikke noe kunstig i vårt kosthold, men ting som smør, melk og frisk yoghurt liker vi, forteller Karam da han blir spurt om oppskriften på hans lange liv, ifølge den britiske avisen The Daily Mail