Svensk rente står fast på minus 0,35

Og torsdag kommer desember-tallet fra Norges Bank.

STYRKET MOT EURO:  Tirsdagens beslutning om å bholde svensk styringsrente på minus 0,35, førte umuddelbart til at svensk valuta ble styrket mot euro. Illustrasjonsfoto: Frank May, DPA/NTB Scanpix.
STYRKET MOT EURO: Tirsdagens beslutning om å bholde svensk styringsrente på minus 0,35, førte umuddelbart til at svensk valuta ble styrket mot euro. Illustrasjonsfoto: Frank May, DPA/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Styringsrenten i Sverige holdes uendret på rekordlave minus 0,35 prosent, bestemte sentralbanken tirsdag.

Riksbanken holder også rentebanen uendret.

Avgjørelsen tirsdag var på linje med de fleste analytikerne forventninger, ifølge Reuters.

Den svenske kronen styrket seg kraftig rett etter sentralbankens avgjørelse. Oppgangen var på 7 øre mot dollar og 8 øre mot euro.

Rentemarkedet holdt seg stabilt og det var små utslag på børsen i Stockholm.

Norsk styringsrente ble beholdt til 0,75 prosent på Norges Banks rentemøte i november, og eksperter som E24 har spurt, venter ingen endring i desember-møtet kommende torsdag.

- Et rart land
- Sverige er et rart land. Svensk økonomi går som bare det, men vi har lav inflasjon og minusrente. Det er en svært merkelig situasjon vi befinner oss i, sier sjeføkonom Robert Bergqvist ved SEB.

Han spådde på forhånd at Riksbanken ville senke renten.

Sjeføkonom Anna Breman i Swedbank konstaterer på sin side at sentralbankens avgjørelse var som ventet, men hun tror sterk bruttonasjonalproduktvekst, lønnsvekst og dermed inflasjon neste år vil føre til renteendringer.

(NTB).


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer