Svensk rettspsykiater sporløst forsvunnet

Politiet tror Helena Bering (56) er bortført eller drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kjente svenske psykiateren møtte en venn klokken 14 for åtte dager siden i bydelen Östermalm i Stockholm der hun jobbet, og skal deretter ha vært observert sammen med kollega, ifølge Aftonbladet. Der slutter også alle spor.

Klokken 12.47 løste hun en parkeringsbillett ved Valhallavägen til klokken 14.30 - da ventet time hos tannlegen. Politiet jobber nå iherdig med å kartlegge bevegelsene hennes i dette tidsrommet - en time og 13 minutter onsdag i forrige uke.

- Undersøkelsen så langt viser at Bering med største sannsynlighet ikke har forsvunnet frivillig. Hun har blitt bortført mot sin vilje, sier kriminalinspektör Magnus Osvald til Aftonbladet.

Dagbøkene med opplysninger om tider, plasser og hvilke personer hun skulle møte, blir nå nøye gransket av politiet. Ved hjelp av teleoperatørene, kartlegges også alle mobiltelefonsamtalene til Bering.

- Vi har sikret en posisjon for Helenas mobiltelefon, sier Kjell Lindgren ved länskriminalen i Stockholm til Expressen.

Han vil imidlertid ikke avsløre hvor Bering befant seg siste gang mobilen var påslått. Noen timer senere fant politiet Berings bil i Nynäshamn.

Flekk kan være blod

Politiet har gjort tekniske undersøkelser av Berings bil, en Chrysler Voyager, som ble funnet igjensatt i Nynäshamn, og funn av en flekk kan vise seg å bli verdifull.

- Vi har funnet en flekk, men vi ennå ikke om det er blod, hvor flekken stammer fra eller om det har noe med dette å gjøre, sier kriminalinspektör Torsten Kviberg.

Politiet fant også et eksemplar av Gula Tidningen - Sveriges største annonseavis - i hennes bil, og utelukker ikke at Bering kan ha møtt en person som satte inn annonse i avisen.

- Vi arbeider bredt med alt materialet og har ikke avhørt noen. Det kan vi ikke gjøre før vi har en mistenkt gjerningsmann, sier Osvald.

Ber om hjelp

Politiets fremste problem er mangelen på tips og vitner, og politiet ønsker kontakt med personer som la merke til Bering når hun parkerte bilen, eller noen som har sett henne treffe en eller flere personer.

- Det er umulig å spekulere i hva Bering kan være utsatt for. Hun kan være innestengt, fastbundet eller blitt tatt av dage, sier pressetalsmann Kjell Lindgren hos länskriminalen i Stockholm til Expressen.