Svensk selskap: - Vaksine i desember

Håper myndighetene vil være raske i sin beslutning om iverksetting.

VAKSINE: Det svensk-britiske selskapet AstraZeneca hevder de nærmer seg en vaksine som kan distribueres. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB
VAKSINE: Det svensk-britiske selskapet AstraZeneca hevder de nærmer seg en vaksine som kan distribueres. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske avisa Dagens Nyheter melder at en corona-vaksine kan være klar allerede i slutten av desember. Det er administrerende direktør i det svensk-britiske selskapet AstraZeneca, Pascal Soriot, som sier til avisa at de nærmer seg en vaksine.

Soriot tror med det at de kan bli det første selskapet i verden til å levere en vaksine.

De er nå inne i det som beskrives som testfase 3. Det innebærer blant annet at 50.000 mennesker i ulike land deltar i testingen.

- De myndighetene som skal ta en beslutning om vaksinen, jobber kontinuerlig med våre data. Hvis de er raske nok når vi er klare med testresultatene, kan vi begynne å vaksinere folk i januar, muligens allerede i slutten av desember, sier Soriot til Dagens nyheter.

Hundrevis av millioner

Pressesjef i AstraZeneca, Christina Malmberg Hägerstrand, sier til Dagbladet at de allerede i sommer fikk oppmuntrende resultater. Nå venter selskapet spent på resultatene fra testfase 3.

- De er ventet å komme før årsskiftet. De over 50.000 som nå deltar i testene, er blant annet mennesker i USA, sier Hägerstrand, som legger til at ingen som deltar i testingen befinner seg i Norge eller Sverige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer