Svensk sikkerhetspoliti har mottatt terrortrussel mot Stockholm

Svensk sikkerhetspoliti har satt terrorstab, etter å ha mottatt tips om en terrortrussel mot den svenske hovedstaden, ifølge Aftonbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk sikkerhetspoliti (Säpo), Stockholms-politiet og den svenske Nasjonale operative avdelingen skal ha satt stab i forbindelse med trusselen, melder svenske Aftonbladet.

Politiet oppfrodres til å jobbe som vanlig men samtidig å være «ekstra oppmerksomme» i en SMS som har gått ut til politiansattes tjenestemobiler, skriver avisa.

- Vi har mottatt en melding med trussel om et terrorangrep. Vi jobber med å samle inn mer informasjon, sier Sofia Hellquist, pressekontakt i Säpo, til avisa.

Hun forteller videre at myndighetene samler inn en betydelig mengde etterretning, men vil ikke bekrefte at det har blitt satt stab.

- Nei, det er vanskelig å si noe om det uten å forstyrre det operasjonelle arbeidet, sier hun til avisa.

- Flere alvorlige trusler

Hallquist vil heller ikke si noe om hva trusselen konkret går ut på.

- Vi får inn over 6000 meldinger hver måned, og det kommer kontinuerlig inn alvorlige trusler som vi jobber med å forhindre og avverge. Omtrent hver andre dag så får vi kjennskap til intensjoner om angrep mot Sverige, sier hun.

Både Aftonbladet og Expressen viser til egne anonyme kilder som bekrefter en trussel mot Stockholm torsdag, men videreformidler også en artikkel fra Göteborgs-Posten , der det ble skrevet om en trussel som tikket inn i løpet av onsdag, skrive NTB.

Siste 24 timer

Aftonbladet erfarer at trusselen skal være rettet mot sentrale deler av hovedstaden. Det har imidlertid så langt ikke framkommet noen konkret informasjon som underbygger dette.

Svenske myndigheter har foreløpig ikke oppjustert trusselnivået. Nivået for terrortrusselen mot Sverige ligger uendret på nivå tre på en skala som går opp til fem.

Den svenske rikspolitisjefen, Dan Eliasson, bekrefter at han har kjennskap til saken.

- Jeg kan ikke gå inn på det, men det er i løpet av de siste 24 timene, sier han på direkte spørsmål om når han ble kjent med trusselen.

Dagbladet kommer tilbake med mer.