Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk skandaleminister emigrerer

Maria Borelius selger luksusvillaen i Djursholm og flytter til England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Maria Borelius kometkarriere i svensk politikk fikk en brå stopp og en ulykkelig utgang. Hennes levetid som handlesminister i den svenske regjeringen var bare i sin åttende dag da nyhetene om hennes skattelefling kostet henne jobben .

Nå ser det ut til at det er britiske skattemyndigheter som må følge med Borelius framover. Hun flytter nemlig vekk fra hjemlandet Sverige.

Velger England

Luksusvillaen på Djursholm er lagt ut for salg, og Borelius gjør londoner av seg. Ved siden av huset i Djursholm, disponerer familien Borelius/Larsson en leilighet i Cannes på den franske Riviera, en luksusvilla i Falsterbo og en bolig utenfor London sentrum. Det var til London Borelius dro etter endt karriere i den svenske regjeringa. Nå ser det ut til at hun kan bli boende.

Ifølge Aftonbladet bestemte Borelius seg forrige uke for ikke å vende tilbake til Sverige, og å legge villaen i Djursholm ut for salg.

Første visning avtalt

Ifølge avisas kilder er allerede første visning avtalt.

- Tanken var ikke at familien skulle selge uten å bli boende her hjemme og satse på Sverige. Men nå har jeg blitt bedt om å selge huset så fort som mulig, sier Anders Tjärnvall fra meglerfirmaet Vincent Forssbeck.

BLIR BRITE: Tidligere handelsminister Maria Borelius betalte barnepiken svart, og lurte seg unna eiendomsskatt på sommerhuset. Nå flytter hun fra landet. Foto: SCANPIX
BLIR BRITE: Tidligere handelsminister Maria Borelius betalte barnepiken svart, og lurte seg unna eiendomsskatt på sommerhuset. Nå flytter hun fra landet. Foto: SCANPIX Vis mer

Megleren har fått beskjed om at salget skal foregå så diskret som mulig.

Ledende svenske meglerfirma som Aftonbladet har vært i kontakt med anslår salgssummen for den 323 kvadratmeter store luksusvilaen til å bli rundt ti millioner svenske kroner.