<strong>SKJULTE ANSIKTET:</strong> Den siktede statsadvokaten skjulte ansiktet med et håndkle da han ankom rettslokalet  i dag. Foto: Ulf Palm / TT / NTB Scanpix
SKJULTE ANSIKTET: Den siktede statsadvokaten skjulte ansiktet med et håndkle da han ankom rettslokalet i dag. Foto: Ulf Palm / TT / NTB Scanpix Vis mer

Svensk statsadvokat siktet for voldtekt av barn

Har vært aktor i mange saker med overgrep mot barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En svensk mannlig statsadvokat er pågrepet og varetektsfengslet, siktet for voldtekt av barn. Mannen har i en årrekke vært aktor i straffesaker som dreier seg om seksuelle overgrep, skriver Expressen.

I Sverige er omtalen av saken preget av mye hemmelighold, av hensyn til de involverte. Derfor opplyses det bare at dagens fengslingsmøte foregikk «i Mellom-Sverige».

Nekter skyld Under fengslingsmøtet tidligere i dag tok statsadvokaten for første gang plass i den siktedes stol. Der fikk han høre av Anders Jakobsson, aktor i svenske såkalt særskilte saker, at han må sitte varetektsfengslet på grunnlag av skjellig mistanke om voldtekt av barn og annen utuktig omgang.

Etter hva Expressen erfarer, er de fornærmede to jenter som var i 13/14-årsalderen da de ifølge siktelsen kom i kontakt med statsadvokaten på nettet, møtte ham og ble utsatt for seksuelle overgrep. Dette skal ha skjedd i 2009 og 2012.

Den siktede statsadvokaten nekter straffskyld.

- Terskelen er lav for å bli pågrepet for denne typen mistanke. Det er selvsagt en vanskelig situasjon for ham, sier mannens forsvarer Anders Ericson til Expressen.

Ericson ble ikke hørt. Tingretten hørte isteden på siktedes aktorkollega og avsa kjennelse om fengsling med restriksjoner.

To måneders etterforskning I tidsrommene da overgrepene skal ha skjedd, hadde statsadvokaten påtaleansvar i flere sensitive saker der bl.a. unge utsatte jenter var den fornærmede part. Det er imidlertid uklart om de anmeldte forholdene foregikk i forbindelse med mannens yrkesutøvelse.

Før statsadvokaten ble pågrepet tirsdag, hadde politiet drevet etterforskning mot ham i to måneder, bl.a. med en rekke vitneavhør. Etterforskerne kommer fra et annet politidistrikt enn hans eget, pga. habilitetsspørsmålet.

- Etterforskningen er inne i en kritisk fase, sier aktor Jakobsson til Expressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer